Belföld

Négycsillagos hotel és konferenciaközpont épül Kecskeméten

A Starwood szállodalánc tagjaként működő négycsillagos business hotel és a hozzá kapcsolódó konferenciaközpont épül Kecskeméten.

Magyarország első Four Points by Sheraton Hotel és Konferenciaközpont alapköveit csütörtökön helyezte el Varga Mihály, a KÉSZ Holding igazgatóságának elnöke, Laskai Ildikó, a KÉSZ Hotel és Konferencia Menedzsment Kft. ügyvezetője, Zombor Gábor, Kecskemét város polgármestere, valamint Klaus Brandstetter, az amerikai Starwood szállodalánc képviselője.

Zombor Gábor polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: a KÉSZ csoport és Kecskemét városa között nagyon jó az együttműködés, melynek egyik példája a városban hiányt pótló szálloda és konferenciaközpont építése, valamint a Rudolf laktanya kihasználatlan, de értékes épületeinek és területének tervezett hasznosítása.

Varga Mihály reményét fejezte ki, hogy mind a kivitelezés, valamint a tervek szerint 2013-ban elkészülő komplexum hasznosítása példaértékű lesz.

Az irodaházból kialakított négycsillagos, négyszintes hotelben 129 szoba és 7 lakosztály lesz. A komplexum részeként fog üzemelni az 1400 négyzetméteres konferenciaközpont, amelynek fő konferenciaterme 400 négyzetméter alapterületű. A 480 férőhelyes konferenciaközpont a plenáris terem mellett hat kisebb szekciótermet, egyéb kiszolgáló helyiségeket foglal magában, a szállodán belül pedig bárt, éttermet és fitnesz központot alakítanak ki.

A Four Points by Sheraton Kecskemét Hotel és Konferencia Központ két DAOP európai uniós pályázat segítségével épül az Új Széchenyi Terv keretében. A hotel kialakításához 450 millió forint, míg a konferenciaközponthoz 273 millió forint európai uniós támogatást nyert a kedvezményezett KÉSZ Ipari Park Kft.-ből alakult KÉSZ Hotel és Konferencia Menedzsment Kft.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik