Belföld

A szegediek érdeklődnek a helyi hírek, események iránt

Egy nemrégiben készült felmérés szerint a szegediek többsége élénken érdeklődik saját környezetének legfontosabb eseményei iránt.

A Szeged24 már közölt részleteket abból a tanulmányból, melyet az Informédia nevű cég készített Szegeden. Ezúttal a városi hírek, események iránti érdeklődésüket érintő mérés adatait tesszük közzé.

Ennél a kérdésnél a válaszadóknak egy 10-es skálán kellett értékelniük a városi hírek iránti érdeklődésük szintjét. Az 1-es jelenette azt, hogy egyáltalán nem, a 10-es pedig, hogy rendkívül érdeklődik a szegedi események iránt. A helyi lakosok közel a fele közepesen érdeklődik a helyi ügyek iránt, ami országos átlagban jónak mondható.

Jól látható, hogy a szegediek legtöbbje nagyon vagy legalább közepesen érdeklődik a a helyi hírek iránt, mindössze az itt élők tizede adott a kérdésre 3-as vagy annál alacsonyabb értéket.

Az itt élőket tehát szerencsére foglalkoztatja Szeged sorsa, és figyelemmel kísérik a helyi történéseket. A felmérés értékelése egy több mint 500 fős reprezentatív minta alapján készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik