Belföld

Amíg indokolt, dolgoznak a gépek

A tegnap délutáni enyhülés és napsütés után, ma hajnalban újabb havazás kezdődött Győrben. A takarítási munkálatok ezzel egy időben megindultak.

A GYŐR-SZOL Zrt. a csütörtök reggel hat óra tájban kezdődött havazás kezdetével egy időben megkezdte a kezelésébe tartozó városi úthálózat síkosságmentesítését. A kivezényelt sószóró gépek a hidakon, a felüljárókon és a tömegközlekedési útvonalakon kezdték a munkálatokat.

A buszmegállókat és a hidak lépcsőit kézi erővel, illetve kisebb gépi eszközök segítségével tisztították. A belvárosi utak, járdák takarításhoz a GYŐR-SZOL Zrt. belső munkaerő átcsoportosítással növelte a szolgálatot teljesítők létszámát. A főutakon és tömegközlekedési útvonalakon sónedves, helyenként kissé latyakos burkolaton közlekedhettek a reggeli forgalomban a gépjárművek, az utak mindenütt járhatóak.

A síkosságmentesítés mindaddig folytatódik Győr területén, amíg ezt az időjárási körülmények, valamint a járművek és gyalogosok közlekedésének biztosítása indokolja.

A szolgáltató felhívja a figyelmet arra, hogy az érvényben lévő jogszabályok értelmében a magántulajdonú lakóingatlanok vagy üzlethelyiségek előtt a járda takarítása a tulajdonos, illetve a bérlő feladata, ezeken a területeken nekik kell a síkosságmentesítést elvégezniük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik