Belföld

Egzotikus nyelvek a győri egyetemen

Szerencsésnek mondhatják magukat a széchenyis hallgatók, hiszen a német, az angol, s az orosz mellett a japán és az arab nyelvet is elsajátíthatják az egyetemen.

A tavaszi félévben is indult japán és arab nyelvkurzus a győri Széchenyi István Egyetemen, a standardnak német, angol és orosz mellett.

Dr. Csendes Ferenc, az Idegen Nyelvi Oktatási Központ docense kérdéseinkre elmondta, hogy a diákok és az egyetem közös kezdeményezése volt évekkel ezelőtt az egzotikusnak mondható nyelvtanfolyamok elindítása.

– Évek óta folyik japán és arab nyelvoktatás a Széchenyin. A kurzusok nyitottak, tehát az egyetem összes hallgatója részt vehet rajtuk, bár a tapasztalat azt mutatja, hogy a diákok elsősorban a kötelező tárgyaikat próbálják meg abszolválni. Ezeket a tanfolyamokat inkább örömszerzés céljából látogatják, s mi mindent meg teszünk azért, hogy erre lehetőséget biztosítsunk nekik a továbbiakban is – fejtette ki véleményét Dr. Csendes Ferenc.

Főként olyanok jelentkeznek ezekre az órákra, akiknek jó a nyelvismeretük, rendelkeznek már 2-3 nyelvvizsgával.

Japánból két csoport indul: kezdő és haladó, 15-16 fővel, arab nyelvkurzuson valamivel kevesebben vesznek részt, nagyjából 10-12 hallgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik