Belföld

Egyelőre bujkál az új rádiótulajdonos

Még csak találgatják, ki áll a Klubrádió frekvenciáján februártól működő rádió mögött. Az új tulajdonosok elérhetetlenek.

A médiahatóság szerdai döntése értelmében, a hazai médiavilágban eddig ismeretlen Autórádió Kft. nyerte meg a budapesti Klubrádió frekvenciájára kiírt pályázatot. Az egymillió forintos alaptőkével létrehozott Autórádió Műsorszolgálató Kft.-t az e-cégjegyzéken tárolt információk szerint 2011. február 16-án jegyezték be. Székhelye Budapesten, a Bécsi út 50-52. szám alatt van. Többségi tulajdonosa a dunakeszi illetőségű Tamás Hajnalka, kisebbségi tulajdonosa a nyíregyházi Szerémi Nóra.

Az ukránok megint a spájzban vannak?

Tamás Hajnalkát a nol.hu újságírója a döntést követően próbálta megkeresni, de dunakeszi lakcímén nem találta. A Hír 24 értesülései szerint Tamás Hajnalka a fővárosi Roxy Rádiót működtető, majd csődbe vivő ukrán cégnél dolgozott az ügyvezető közvetlen segítőjeként, afféle mindenesként. Egykori kollégái úgy tudják, jelenleg is Ukrajnában van. Az ő személye miatt tartja magát az a hír, hogy az új frekvencia mögött az egykori Roxy tulajdonosai állnak.

Az ismeretlenségből felbukkant Autórádió Kft. kisebbségi tulajdonosa egy fiatal műsorvezető, akinek állandó lakcíme – a nyilvános a cégadatok szerint – Nyíregyházán, a Szalag utca 11. szám alatt, egy második emeleti panellakásban van. Bár a postaládán három név – köztük Szerémi Nóráé – van feltüntetve, információink szerint az édesanyja lakik itt, ő a fővárosban él, albérletben.

Nyíregyháza-Budapest oda vissza

A 30 év körüli Szerémi Nórát a nyíregyháziak az egyik helyi, kereskedelmi csatornán ismerhették meg: korábban műsorvezető volt a Sunshine Rádióban, legutóbb pedig programmenedzserként inkább háttér- és szervezőmunkát végzett. A két beosztás között néhány évig a fővárosban élt, ahol egy lemezkiadónál dolgozott, majd 6 éves kislányával, akit egyedül nevel, visszaköltözött Nyíregyházára. Akkori visszatérésekor úgy fogalmazott egy helyi portálnak: a főváros számára túlontúl zsúfolt, a munkahelyen pedig mindenki álarcot visel. „Ez a tipikus bohócszindróma, a kötelező mosollyal. Ezt és a régebben hőn áhított pörgést megelégelve döntöttem úgy, hogy visszatérek a gyökereimhez.”

A visszatérés azonban nem tartott sokáig, mert idén július óta ismét a zsúfolt, álarcos bohócvilágban él. Pestre vágyott és jobb fizetésre. Egy internetes cégnél helyezkedett el, amelyiktől jobb ajánlatot kapott, mint amennyit Szabolcsban kereshetett volna. Teljesen nem szakadt azonban el szülőföldjétől, mert a kisvárdai Vár FM-en – mint a rádió honlapján olvasható – délelőtti műsort vezet, az online változatban receptrovata is van.

Jó szakember, agilis munkatárs

Szerémi Nóra tíz éve dolgozik a médiában. Aki már dolgozott vele, úgy jellemezte: jó szakember, megbízható, szorgalmas, agilis, bájos teremtés, akit kollégái szeretnek. Egymilliót cégalapításra letenni nem nagy művészet – mondta név nélkül egy rádiós, hozzátéve: az induláshoz viszont „kell vagy húszmillió”. Ismerősei szerint annyi pénze, hogy rádióadót működtessen, biztosan nincs Szerémi Nórának, gyaníthatóan mindenképpen áll az Autórádió mögött valaki: egy befektető, vagy egy befektetői kör. Egyik volt munkatársa úgy fogalmazott: „elképzelhető, hogy Nóra egy olyan projektben vesz részt, amely támogatja a rádiós ilyen jellegű ambícióit.” Konkrétumot senki sem tud, de folynak a találgatások. Olyat is hallottunk, hogy Szerémi Nóra elég szoros kapcsolatot ápol a Juventus Rádió programigazgatójával, Bolla Zsolttal. Bolla a Hír24 kérdésére annyit mondott: nem keresték meg a frekvencia új tulajdonosai, de ha megkeresnék sem mondana igent.

Szerettük volna megkérdezni a tervekről Szerémi Nórát, de telefonját, bár kicsörgött, nem vette fel. Mint kiderült, ismerősei sem tudják elérni, hiába hívják. Szerdán a Facebookról is törölte magát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik