Belföld

Hoffmanék minisztériuma nem kíváncsi a parlament döntésére

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium már a köznevelési törvény elfogadása előtt kiküldte “Elfogadta az országgyűlés a Nemzeti köznevelési törvényt” című közleményét.

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium nem elítélhető módon megsaccolta a köznevelési törvény parlamenti támogatottságát és hétfő délután háromnegyed kettőkor kiküldte az “Elfogadta az országgyűlés a Nemzeti köznevelési törvényt” című meghívóját a keddi sajtótájékoztatóról. Mindezt úgy, hogy a köznevelési törvényt nemhogy a meghívó kiküldésekor, de még jó pár órával később, e cikk születésekor sem fogadta el a parlament.

A törvény elfogadását pedig hangos csengőszóval is jelezni fogják a parlament előtt a hetek óta a Kossuth téren tüntető Hálózat A Tanszabadságért szervezet tagjai és szimpatizánsai. A minisztérium azonban már a dolgozatjavítás előtt beírta magának a jelest és erről szíveskedett értesíteni a teljes magyar sajtót is.

A pénteki házszabály-módosítás után vélhetően gyakorlattá válik a mai eset, hiszen nem fogják ellenzéki obstrukciók hátráltatni az Országgyűlés munkáját és valóban felesleges lesz a törvény elfogadásával megvárni a róluk kiadott sajtóközleményeket, sőt kis előrelátással a jövőben már a sajtótájékoztatókkal sem kell megvárni a tényeket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik