Belföld

Alekosz beszivárgott a magyar politikába

Az MSZP szerint, amit a kormány művel az "pofátlan pazarlás a legfölsőbb szinteken".

A Való Világ 4 nyertesét, Nagy Alekoszt emlegeti hétfői közleményében az MSZP. Az MTI-hez eljuttatott szövegben a párt szóvivője azt írja: “Most, hogy kiderült, a ValóVilágból ismert Alekosz a „Szerelem a legfölsőbb szinteken” – jelmondattal keres magának menyasszonyt, itt az ideje a magyar valóság egy másik, talán nem kevésbé érdekes szeletét is szemügyre venni.

Az ellenzéki párt ezzel a kijelentéssel a különböző minisztériumok nyilvánosságra hozott külső szerződéseire utalt. A közzétett listából kiderül, a kormány 88 millió forintot szánt rendezvényszervezésre, 16 millió forintot kommunikációra, 5 millió forintot egyenruha-tervezésre, 9 millió forintot egyenruha-gondozásra, 7,4 millió forintot sajtófigyelésre, 3,8 millió forintot közbeszerzési tanácsadásra.

Török Zsolt közleménye szerint ez “botrány” és “pofátlanság”. A szocialista politikus úgy véli, Réthelyi Miklós csúcstárcája “mindennek a teteje. Mert ahol egy ‘részfeladat megvalósítása’ is nettó 128 millió forintjába kerül a magyar adófizetőknek, ott szinte fel sem tűnik, hogy a miniszteri díjak bonyolításának díja (!!!) 400 ezer forintba fáj. De nem kicsit, nagyon.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik