Belföld

Letette képviselői esküjét Velkey György

Letette képviselői esküjét a Fővárosi Közgyűlés hétfői ülésén Velkey György (Fidesz-KDNP), aki a fővárosi kormányhivatal élére kinevezett Pesti Imre képviselői helyét vette át a testületben.

Pesti Imre az október 3-ai önkormányzati választáson a Fidesz-KDNP fővárosi területi listájának harmadik helyéről szerzett mandátumot a közgyűlésben, a politikust azonban január 1-jei hatállyal kormánymegbízottá nevezték ki a fővárosi kormányhivatal élére. Pesti Imre az összeférhetetlenségi szabályokra tekintettel január 1-jei hatállyal lemondott közgyűlési tagságáról és főpolgármester-helyettesi tisztségéről.

A jelölőszervezet azt kérte, hogy a mandátumot a lista 98. helyén szereplő Velkey Györgynek adja ki a Fővárosi Választási Bizottság, amely azt január 21-én megtette, s a jogorvoslatok lezárulta után az új képviselő letette esküjét.

Velkey György a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója. Az új képviselő várhatóan megkapja a főváros egészségpolitikai és szociális bizottságának elnöki posztját is, amelyet korábban Szentes Tamás (Fidesz-KDNP) töltött be, akit Pesti Imre utódjaként az ágazatért felelős főpolgármester-helyettessé választottak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik