Belföld

Hétvégére megnyitották Devecsert

Megnyitották az átmenő forgalom előtt Devecsert hétvégére. Az átmenő forgalomra vonatkozó korlátozás csak azon útszakaszokon marad érvényben, amelyeken tart a kármentesítés.

Az Ajkát Kolontárral összekötő útra, illetve Devecserbe a 8-as számú főút felől így még mindig csak a helyiek és a mentesítésben résztvevők hajthatnak be. Előre egyeztetett időpontban a menetrend szerinti buszok is áthaladhatnak a munka miatt lezárt területeken. A nemzeti ünnep és a közelgő halottak napja miatt október 23-án, 24-én valamint a következő hosszú hétvégén könnyített belépési feltételek szerint lehet bejutni a helyi lakosokhoz érkező látogatóknak Devecserbe illetve Kolontárra.

A Közép-dunántúli Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőség közben továbbra is összesen 12 helyen méri a környéken a légszennyezettséget. A legutóbbi 24 órás mérés egyesített adatai alapján az Ajka, Devecser és Apácatona térségében mért szállópor-mennyiség nem haladja meg az egészségügyi határértéket. A határérték 50 mikrogramm köbméterenként, Devecseren a legmagasabb a szennyezettség, de ott is jóval a határérték alatti, 31,5 mikrogrammos köbméterenkénti értéket mértek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik