Belföld

MSZP: egyetlen fillér sem érkezett a kórházaknak

A kórházak a szocialisták szerint forráskiegészítés helyett csak újabb kérdéseket kapnak, ami "sajátos módja az adósságkezelésnek".

Ugyan még egyetlen fillér sem érkezett az egészségügyi intézményekhez azóta, hogy a kormány augusztusban bohózatba illő kvízsorozat keretében tájékozódott arról, mekkora adósságot görgetnek maguk előtt a kórházak, forráskiegészítés helyett most is csak újabb kérdéseket kapnak – áll az ellenzéki párt MTI-hez eljutatott hétfői közleményében.

Mint írják, igaz, Szócska Miklós egészségügyi államtitkár már a nyáron előrevetítette, hogy a tartozásaikról a kórházaknak a nemzeti együttműködés jegyében ezentúl negyedévente kell majd beszámolniuk a kormánynak, ám az egészségügyi intézmények aligha abban a hitben töltögették a kérdőíveket, hogy még október második felében sem látnak egy fillér többletforrást sem.

Ha akkor nem ezzel a tudattal fogadták a kormány érdeklődését, mit gondoljanak most, amikor a jövő évi költségvetési körirat egészségügyi fejezetében már arról olvashatnak, hogy az ágazat reálértéken 100 milliárd forintos elvonásra számíthat 2011-ben? – veti fel az MSZP, amely szerint “a kormánypártok ebben az ágazatban is műhibát műhibára halmoznak és ezzel újabb súlyos hazugságukat leplezik le, hiszen a kampányban még az egészségügy kiemelt nemzetstratégiai szerepéről szónokoltak”.

AJÁNLOTT LINK:

Csalás a padláson talált 27 milliárd

Ajánlott videó

Olvasói sztorik