Belföld

Tarlós annyit fog keresni, mint Demszky

Ellenszavazat nélkül döntöttek a főpolgármester illetményéről.

Döntött Tarlós István fizetéséről pénteki alakuló ülésén a Fővárosi Közgyűlés. A főpolgármester illetménye havi 671.550 forint, annyi, mint Demszky Gáboré volt. Emellett 201.465 forint költségtérítést állapítottak meg számára.

Ellenszavazat és tartózkodás nélkül határozott a közgyűlés Tarlós István illetményéről. A főpolgármesternek a havi 671.550 forint fizetés mellé 30 százalék, összegszerűen 201.465 forint költségátalány jár, illetve hivatali gépjármű és hivatali telefon.

Az alakuló ülés elején egyébként letették az esküt az új képviselők, majd a főpolgármester. Az ülés korelnöke, a Lehet Más a Politika fővárosi frakcióvezetője, Kaltenbach Jenő bejelentette, hogy a jobbikos Staudt Gábor – aki a párt főpolgármester-jelöltje volt – lemondott mandátumáról, képviselői helyének betöltése folyamatban van.

A Fővárosi Közgyűlés frakcióvezetői közül először Németh Zoltán, a Fidesz-KDNP frakcióvezetője szólalt fel, aki a testület új stílusát, és az ellenzékkel való együttműködést hangsúlyozta. Horváth Csaba, az MSZP képviselőcsoportjának vezetője konstruktív ellenzékiséget ígért, de kritikai ellenzékiséget is akkor, amikor a budapestiek érdekeit sérülni látják. Kaltenbach Jenő, az LMP frakcióvezetője közölte: minden olyan előterjesztést támogatnak, amely a város javát szolgálja, és megfelel az LMP értékrendjének. Szabó György, a Jobbik képviselőcsoportjának vezetője azt mondta: szakmai munkát kívánnak végezni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik