Belföld

A BKV nem érti a sztrájkfenyegetést

Iván Imre Krisztián
Iván Imre Krisztián

2010. 09. 02. 19:46

Szerintük az alvállalkozói buszok bevonása nem érinti a dolgozók élet- és munkakörülményeit.
Korábban a témában:

A Fürst Közlekedési Szakszervezet délutáni közleményében úgy fogalmazott, az alvállalkozói buszok beállítása a fővárosi buszközlekedés magánkézbe történő átjátszását szolgálja. A szakszervezet emellett szóvá tette, hogy a rossz műszaki állapotú buszok miatt egyébként is egyre nehezednek a munkakörülményeik. A dolgozók élet- és munkakörülményeinek védelmében sztrájkot is kilátásba helyeztek.

A BKV úgy reagált, az alvállalkozói buszok menetrendbe állítása a legracionálisabb döntés volt a megnövekedett utazói igények kielégítésére. Ez az intézkedés sem a munkavállalók élet- és munkakörülményeit, sem munkahelyeiket nem veszélyezteti, mert emiatt nem szűnnek meg munkahelyek a BKV-nál. Változás annyi lehet, hogy egyes sofőrök másik vonalakon fognak dolgozni, mint eddig.

A BKV nem érti a szakszervezet állításait, mert a jelenlegi vezetés soha nem tagadta a járműpark állapotának folyamatos romlását, a lehetőségeihez képest mindent megtett annak megakadályozása érdekében, ráadásul hangsúlyozták az új buszok beszerzésének szükségességét is – áll a közlekedési vállalat közleményében. Az iskolakezdés problémájának alvállalkozókkal történő megoldása, az utasok közösségi közlekedésének biztosítása és a közszolgálati szerződés teljesítése pedig a BKV alapvető feladata. Ez pedig a legcsekélyebb mértékben sem okozhatja a dolgozók élet- és munkakörülményeinek romlását és munkahelyeik elvesztését – olvasható.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Armed Catalan policemen, known as Mosso d'Esquadra pass by the FC Barcelona logo with a black ribbon and a message reading "We are all Barcelona" before the Spanish league footbal match FC Barcelona vs Real Betis at the Camp Nou stadium in Barcelona on August 20, 2017.
Security barriers were put up at the entrances of the Camp Nou to stop vehicles after a deadly jihadist attack three days ago. An outcry has erupted on social media and in the press about the absence of bollards -- short, concrete posts to stop vehicles from driving onto sidewalks, with some people even demanding the  mayor's resignation for ignoring police recommendations for such preventive barriers. Drivers have ploughed on August 17, 2017 into pedestrians in two quick-succession, separate attacks in Barcelona and another popular Spanish seaside city, leaving 14 people dead and injuring more than 100 others / AFP PHOTO / LLUIS GENE
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.