Belföld

Újabb vezérigazgató őrizetben

Az Eclipse Zrt. ügyleteire először a Figyelő hívta fel a figyelmet.

A Vám-és Pénzügyőrség nyomozói adócsalás és pénzmosás gyanúja miatt tartanak házkutatást. A cég vezérigazgatóját őrizetbe vették – tudta meg a hirado.hu.

Az Eclipse Zrt. decemberben kötött 4,95 milliárd forintos szerződést az eredetiségvizsgálat új informatikai rendszerének megalkotására, majd négy nap múlva már üzembe is helyezte azt.

Januárban az öt eredetiségvizsgálattal foglalkozó cég feljelentést tett ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés, gazdasági titok megsértése és hivatali visszaélés miatt. Az ügyészség elrendelte a nyomozást.

A gépjárművek eredetiségvizsgálatáról a Figyelőben jelent meg cikksorozat, majd az MDF hívta fel a figyelmet néhány furcsaságra. Például arra, hogy a mostani megbízást elnyerő Eclipse Zrt.-t 2003. április 14-én alapították, 10 nappal azután, hogy megszületett a törvény, amelyben hatósági árassá alakították a gépjárművek eredetiségvizsgálatát.

Az Országgyűlés nemzetbiztonsági bizottsága egyébként 4 éve titkossá nyilvánította a Nemzeti Közlekedési Hatósághoz tartozó összes jövőbeli informatikai fejlesztést.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik