Belföld

Minden út járható ismét Borsodban

Az utolsó hó fogságába esett település is megközelíthető egy nyomvonalon, a Volán-buszok azonban még néhány vonalon nem közlekednek.

Egy nyomvonalon Hejce is megközelíthetővé vált, így már nincs elzárt település Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – tájékoztatott a Magyar Közút Zrt. területi igazgatósága.

A település vasárnap került a hó fogságába, a szél ugyanis hótorlaszokat emelt az odavezető bekötőútra. Hétfő reggel már egy nyomvonalat megtisztítottak, jelenleg a teljes burkolat takarításán dolgoznak.

Szintén be lehet jutni a hó miatt korábban elzárt Pányokra, illetve letakarították az Újharangod és a 37-es számú főút közötti szakaszt is, így már csak három út járhatatlan a megyében. Továbbra sem lehet közlekedni Vilmány és Fony, Pere és Abaújszántó, valamint Felsődobsza és Abaújszántó között.

A közútkezelő közlése szerint a térség főútjai latyakosak, hókásásak, a mellékutak pedig havasak, letaposott havasak.

Már csak néhány vonalon nem közlekednek a menetrend szerinti Volán-buszok Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a hó miatt – mondta a Borsod Volán Zrt. kommunikációs vezetője.

Hejce és Vilmány között egyelőre nem közlekednek a buszok. Nem tudnak haladni a járművek a hó miatt a bodroghalmi elágazásnál, és hasonló problémákat jeleztek a Felsőregmec és Abaújszántó közötti vonalon is.

A megyében összesen 18 járat maradt ki hétfő reggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik