Belföld

A Mol lett a Horvát Labdarúgó Szövetség hivatalos szponzora

A szponzorációs szerződés aláírásával a Mol a Horvát Labdarúgó Szövetség fő támogatójává vált - derül ki a cég kedden megjelent közleményéből.

Ez a támogatás jobb felkészülési feltételeket biztosít a
horvát válogatott számára, amely a Mol-csoport működési területéről egyedüliként jutott ki a portugáliai Európa-bajnokságra, továbbá a horvát és magyar labdarúgó utánpótlás jövőbeni fejlődését is elősegíti.

A Horvát Labdarúgó Szövetség (HNS) és a Mol a mai nappal megállapodást kötött, melynek értelmében a Mol ez év február 1-jétől a HNS hivatalos szponzora lesz. Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója és Vlatko Marković, a Horvát Labdarúgó Szövetség elnöke olyan partneri együttműködést írt alá, amely 2005. december 31-ig érvényes, opcióval az együttműködés
további egy éves meghosszabbítására. Ezzel a három éves megállapodással a Mol-csoport a horvát labdarúgó-válogatott első számú partnerévé vált.

A Horvát Labdarúgó Szövetség a Mol támogatásának jelentős részét az utánpótlás fejlesztéséhez szükséges feltételek megteremtésére fordítja. A megállapodás részét képezi továbbá, hogy horvát labdarúgó szakemberek segítségséget nyújtanak a magyar utánpótlás-válogatottak horvátországi
edzőtáborozásaihoz és edzőprogramjainak megszervezéséhez. A Mol, és stratégiai partnere, az INA jelentős teret kapnak a HNS, ezen belül minden korosztályú horvát labdarúgó-válogatott összes reklámhordozó felületén is.

A Mol Magyarországon többek között a kajak-kenu, a vitorlázás és a motorsport támogatása során már kinyilvánította, hogy a kiemelkedő sporteredményeket ismeri el. A Mol-csoport ki kívánja terjeszteni támogatási tevékenységét azokra az országokra is, ahol üzleti tevékenységével jelen van. Itt is a legsikeresebb nemzeti sportcsapatokat és klubokat kívánja támogatni. Mindazt, ami összhangban van a regionális, a horvátországi INA-t, a szlovákiai Slovnaftot, és a TVK-t egy csoportba tömörítő olajcég társasági értékeivel.

Hernádi Zsolt, a Mol elnök-vezérigazgatója a horvát futballt támogató szponzori együttműködésről elmondta: “Az erős regionális vállalatokkal való együttműködése a Mol-t nemzetközi vállalattá, az INA-val való partnerség pedig horvátországi szereplővé teszi. Éppen ezért a Mol sikerei egyben az INA és Horvátország sikereit is jelentik.”

“Ez a hagyományosan jó horvát-magyar viszony egy új formája a sportban és az üzleti kapcsolatokban. A HNS ezt a lehetőséget szeretné megragadni, hogy köszönetet mondjon a vendéglátó Magyar Labdarúgó Szövetségnek és klubjainak,
hogy lehetővé tette a horvát klubok és nemzeti válogatottak megjelenését, amikor a 90-es évek elején bizonyos mérkőzéseket nem lehetett Horvátországban megrendezni.

Ez az új szponzoráció a legjobb bizonyíték arra is, hogy a külföldi befektetők a horvát labdarúgást kiváló exporttermékként tartják nyilván. A HNS stratégiai kötelessége a további fejlesztés, a horvát labdarúgásba való befektetés, hogy továbbra is kiváló sport és üzleti eredményeket érjen el.
Meg szeretnénk köszönni a Mol képviselőinek azt, hogy hitet tettek a sport és üzleti sikerek mellett a Mol és a HNS közötti szponzori viszony megteremtésével, amely nyilvánvalóan mindkét fél elégedettségére válik.” – jelentette ki Marković úr, a HNS elnöke.


 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik