Belföld

Korrupcióba keveredett egy szocialista párttag?

Ha igaznak bizonyulnak egy MSZP-tag ellen felhozott korrupciós vádak, akkor az illetőnek magánemberként vállalnia kell a következményeket - közölte Jánosi György, az MSZP országos választmányának elnöke szerdán annak kapcsán, hogy a Magyar Nemzet című napilap szerint korrupciógyanús ügybe keveredett egy szocialista párttag.

A lap szerint “ötmillió forint kenőpénzt vett át Csonka Gábor, a szocialista párt tagja ifjabb és idősebb Jónás Csabától, hogy közbenjárása révén a VI. kerületi vagyonkezelő kifizesse nekik csaknem ötvenmillió forintnyi elismert számlatartozását”.

Jánosi György, az MSZP országos választmányának elnöke szerdai sajtótájékoztatóján – kérdésre válaszolva – közölte: ha bárki korrupciógyanús ügyre bukkan, kötelező megtennie a szükséges jogi lépéseket, ha igaznak bizonyulnak a vádak, akkor az érintettnek vállalnia kell a következményeket.

Leszögezte: ha igaznak bizonyulnak a vádak, Csonka Gábornak magánemberként vállalnia kell a következményeket. “Ha nem bizonyulnak igaznak a vádak, akkor annak kell a következményekkel szembenéznie, aki a híreket, információkat terjeszti” – tette hozzá. Jánosi György leszögezte: Csonka Gábor nem tagja az MSZP vezetésének, nem alkalmazottja a pártnak.

Hozzátette azonban, hogy Csonka Gábor vállalkozása bérel egy irodát az MSZP köztársaság téri székházában. “Világos mindannyiunk számára, bármit tesz, bármit tett, azt magánemberként kell vállalnia annak következményeivel együtt” – szögezte le. Kérdésre válaszolva közölte: személyesen nem ismeri, de be tudja azonosítani Csonka Gábort.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik