Belföld

Makóról és Pásztóról Szegedre helyez át gyártókapacitást a SOLE

A SOLE Hungária Rt. szegedi központjában hamarosan befejeződik a tavaly elkezdett 1,5 milliárd forintos beruházás, amelynek keretében a pásztói és a makói üzemekből gyártósort telepítenek a csongrádi megyeszékhelyre.

Gerald Lenihan ügyvezető igazgató ezt abból az alkalomból jelentette be szerdán a szegedi központban, hogy a város polgármestere, Botka László látogatást tett a társaságnál. Az ügyvezető igazgató tájékoztatása szerint az idei év kiemelt feladata az európai uniós előírásoknak való megfelelés, ami szükségessé tette, hogy a pásztói és a makói üzemben csökkentsék a zsúfoltságot, a túlterheltséget.

Mint elmondta, egyik településen sincs lehetőség fejlesztésre, így a kapacitás egy részének Szegedre telepítése mellett döntöttek. Pásztóról a poharas termékek, Makóról pedig a túrócsoki gyártása kerül át hamarosan a központi telepre. A SOLE tavaly 2 milliárd forintot meghaladó értékű beruházásokat indított el üzemeiben.

A társaság terveiben az idei évre – előző évi 288 millió literrel szemben – 300 millió liter tej feldolgozása szerepel. A múlt évben az árbevétel megközelítette a 41 milliárd forintot, ami 2001-hez képest 5,5 százalékos növekedés volt. Ebben az évben hasonló árbevétel-növekedést tervez a társaság. Folytatják az idén is a termékfejlesztést, miután tavaly több új termék – köztük a Mozzarella és a Feta sajt, valamint a tömlős ömlesztett sajt – folyamatosan kedvelt és keresett a piacon. Botka László a város támogatásáról biztosította a SOLE Hungária Rt.-t, amely szegedi beruházásával 80 új munkahelyet teremt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik