Belföld

Rádiók hallgatottsági adatai a Gallup honlapján

Melyik rádiót milyen összetételű közönség milyen gyakorisággal hallgat - a Gallup Rádió Monitor felméréseiből pontos képet kaphatunk erről.

A Magyar Gallup Intézet 1991-től méri esetenként 2000 fős, a 14 éves és idősebb populációt országosan reprezentáló mintán 2,2 %-nál kisebb hibahatárral a Magyarországon hallható rádiók közönségét. Ez azt jelenti, hogy az évente 22 ezer személy felkeresésével mintegy 154 ezer műsornap információja teszi lehetővé a műsorok hallgatottságának, a műsorok hallgatói összetételének alapos elemzését.
Honlapján a Gallup most részletesen bemutatja vizsgálati módszerét (http://www.gallup.hu/gallup/self/medmon/main.html), és jellemző hallgatottsági adatsorokat tesz közzé (az utóbbi három év átlagában, az utóbbi két év és a tavalyi év átlagában), valamint a budapesten hallható rádiókra vonatkozóan bemutatja a 2001 első negyedévi felmérés eredményeit ( http://www.gallup.hu/Gallup/self/medmon/bpi-radiok-average-14+_files/frame.htm : 3. slide).
Képet kaphatunk az egyes rádiók hallgatóinak adóhűségéről, a rádióhallgatási szokások korcsoport, iskolai végzettség, lakóhely-típus és életstílus szerinti megoszlásáról. Az országos rádiók és helyi adók egyaránt szerepelnek az adatbázisban: 17 Budapesten hallható rádióra és 18 más város rádiójára vonatkozóan találunk összehasonlító adatokat a Gallup honlapján.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik