Belföld

Concorde Direct

A FigyelőNet annak járt utána, hogy hol tartanak a magyar brókercégek az interneten keresztüli értékpapír-kereskedés megvalósításában

Concorde Direct 1

A piac legjelentősebb szereplője a Procent felvásárlása után piacvezetővé vált ConCorde, a maga ConCorde Direct rendszerével. Aktív ügyfélkörük eléri az ötezret amivel a piac közel háromnegyedét mondhatják magukénak. A kezdetben új ügyfeleket vonzó on-line szolgáltatásuk ma főleg az eddigi off-line, tehát hagyományos ügyfelek fokozatos áttérésével bővül. Interneten keresztül ma részvényeket, befektetési jegyeket, állampapírokat és vállalati kötvényt lehet adni-venni.

A jövőbeli terv a külföldi részvények és befektetési alapok, és további hazai alapok jegyei kereskedésének lehetővé tétele. A ConCorde célja, hogy széleskörű információs szolgáltatást nyújtson és pénzügyi szupermarketté váljon. A cégnek a Raiffeisen-, és Konzumbankkal kötött szerződése alapján az ügyfelek a kézpénzforgalmat azok fiókjain keresztül is bonyolíthatják. A ConCordnál három költségcsomagot kínálnak (www.cd.hu/fw/vis/kondicioslista.html): kisbefektetőknek 0,9 százalékos kötési díj, minimum 500 forint, nagyobbaknak 0,75% minimum 1500 forint és negyedéves díj, és day-tradereknek és nagybefektetőknek 0,5% valamint plusz 2000 forint kötési díj.

A honlapon sok információval halmozzák el az oda látogatót, de emiatt a tájékozódás nehézkes. Megtekintésre érdemes a grafikonszerkesztő, bár több papír együttes ábrázolásánál a skálázás nehezen értelmezhetővé válik. Egy demó segítségével megtekinthető az online kereskedési rendszer egy képzelt befektető szemszögéből, ami áttekinthetőnek és felhasználóbarátnak tűnik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik