Élet-Stílus

Drogba távozna a Chelsea-ből

Bár már korábban is felmerült, ezúttal Didier Drogba személyesen is megerősítette, hogy amilyen gyorsan csak lehet, befejezné életének londoni fejezetét.

Kapcsolódó linkek


angolfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A Chelsea elefántcsontparti klasszisa a tekintélyes France Footballnak öntötte ki szívét, a francia lap pénteken megjelenő interjújából később két, angol szinten fedhetetlen BBC és a skysports.com is szemezgetett. A csatár kifejtette, hogy már érkezése óta a távozáson morfondírozik, ráadásul José Mourinho menesztésével meggyőződése csak erősödött.

Drogba szerint a portugál kirúgása óta a hangulat megfeneklett a Stamford Bridge-en. Bár a játékos utalt arra, hogy ki “fúrhatta” a sikeredzőt, neveket nem említett:
„El akarom hagyni a Chelsea-t, valami ugyanis megtört a csapatnál. Már az öltözőben is érezteti hatását, hisz mindannyian tudjuk, ki okozta Mourinho vesztét. Mostantól már semmi sem állíthat meg. Elmegyek.”

A korábban az Olympique Marseille csapatában csillogó Drogba 2004 júliusában 24 millió fontért igazolt Londonba, s bár rendre ő volt a kékek egyik legjobbja, klubváltása szinte napirenden volt. 2006 novemberében ugyan négy évvel meghosszabbította szerződését, ám röviddel utána a BBC-nek elárulta, hogy már korábban is szándékában állt a távozás.

A francia lap azt is tudni véli, hogy a 29 esztendős támadót még az sem bírná maradásra, ha megvalósulnának a Chelsea kissé elrugaszkodott erősítései tervei.
„Amióta megérkeztem, minden nyáron elgondolkoztam a folytatáson. Tudom, hogy Ronaldinho és Kaká érkezését is rebesgetik, de ettől nem fogom meggondolni magam.

Drogba jelezte, hogy a Barcelonában, a Real Madridban, a Milanban és az Internazionaléban is szívesen játszana, de az sem áll távol tőle, hogy visszatérjen Marseille-be.

A Chelsea szűkszavú közleményben reagált a játékos szavaira.
“Didier Drogba tavaly négyéves szerződéshosszabbítást írt alá, s mivel tökéletes profi, meg vagyunk győződve, hogy be fogja tartani a kötelezettségeit”

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik