Belföld

Magyar Péterék nem indulnak vidéken, nem lesznek rajta a megyei listákon

Szajki Bálint / 24.hu
Szajki Bálint / 24.hu

Nem indul a megyei közgyűlési helyekért Magyar Péter pártja, erről a Tisza Párt vezetője tett bejelentést. Mint írja, bár mind a tizenkilenc megyében összegyűjtötték a megyei közgyűlési listás választáson induláshoz szükséges aláírásokat,

közösségünk vezetése vállalva azt, hogy ezzel sok segítőnknek és támogatónknak is csalódást okozunk, úgy döntött, hogy a Tisza Párt tiszta jövője és a magyarok bizalmának megőrzése érdekében nem indul a megyei közgyűlési listákért, nem ad le a választási irodákhoz megyei listákat.

Ennek oka az, hogy az utolsó napon „nagyon sok olyan jelzést kaptunk, hogy a kiválasztott jelöltek között szinte minden megyében vannak álcivil kormánypárti és ellenzéki pártokhoz köthető trójai falovak, olyanok, akiket szándékosan azért küldtek, hogy ártsanak a Tisza Párt hitelességének, ezzel ellehetetlenítve, hogy minél gyorsabban le tudjuk győzni a NER-t és az azt kiszolgáló ellenzéki pártokat.” Magyar hozzáteszi:

Sajnos a rendelkezésünkre álló rendkívül rövid idő nem volt elegendő ahhoz, hogy minden jelölt múltját és motivációját tökéletesen fel tudjuk deríteni.

Ennek megfelelően Magyar Péter pártjára csak az EP-listán lehet szavazni, illetve ezentúl még a X., XI., XVII. illetve XVIII. kerületiek tudnak, akik polgármesternek választhatják meg a Tisza jelöltjeit, illetve ha közülük legalább háromnak az indulását jóváhagyják, akkor fővárosi listát is állíthat a párt.

Frissítünk!

Kedd délután a valasztas.hu oldalán megjelent a Tisza Párt fővárosi listája, amelyen 12 név szerepel. Magyar Péter vezeti, őt követi Ordas Eszter, Porcher Áron Somerville, Böröck-Gémes Szilvia, valamint a Kőbányán a polgármesteri címért induló Barna Judit, aki egy hónapja még nárcisztikus idiótának tartotta Magyart. A hatodik Bovier György, majd a párt EP-listájára felkerült jelöltek közül következnek többen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik