Élet-Stílus

NB I: szenvedett a Sopron Újpesten, gálázott a bajnok

Az Újpest hazai pályán négy góllal nyert a Sopron ellen a labdarúgó Soproni Liga 10. fordulójában. Úgy tűnt, a soproniakat megviselte Détári Lajos vezetőedző csütörtöki menesztése.

Kapcsolódó linkek


magyarfoci.lap.hu
sport.lap.hu

A vendégek pontatlanul, összeszedetlenül mozogtak a pályán, ami azt eredményezte, hogy a lila-fehérek kedvük szerint alakíthattak ki helyzeteket. A sok lehetőség közül négyet már az első félidőben sikerült értékesíteni, ezzel el is dőlt a találkozó.

A vendégek kispadján Végh Tibor ült. Détári pénteken közölte, továbbra is vezetőedzőnek tekinti magát.

Egy távozó szakember után egy érkező: Gellei Imre a Fehérvár elleni győzelemmel mutatkozott be a Paks kispadján. A Lengyel Ferencet váltó Gellei négy napja vette át a találkozót a 13. helyről váró Paksi FC-t.

A korábbi szövetségi kapitány nem tudott csodát tenni, a fehérváriak az ismert pénzügyi nehézségek ellenére uralták a találkozót, a középpályán nagy fölényben voltak, a Paks mindössze pontrúgások után veszélyeztetett.


Ennek ellenére úgy tűnt, gól nélkül zárul a félidő, ám az utolsó percben Horváth G. beadásába Éger szerencsétlenül nyúlt bele, így a látogatók térhettek előnnyel pihenőre. A második félidőben gyorsan egyenlített a Paks, a Heffler buktatásáért megítélt 11-est Buzás váltotta gólra. A folytatásban is inkább a hazaiak előtt adódtak lehetőségek, s a hajrában percekre beszorította ellenfelét a Paks.


A hosszabbításban az eltiltása után visszatérő Tököli állította be a végeredményt, így Gellei Imre győzelemmel debütált a Paksi FC kispadján.

Biztos debreceni győzelem a sereghajtó ellen


A címvédő Debrecen biztosan nyert az utolsó Tatabánya ellen. A meccs elején két gyors góllal jelezte a bajnok, hogy igényt tart a három pontra a kiesés ellen küzdő Tatabányával szemben. Ezután kissé alábbhagyott az iram, a Loki nem szorongatott úgy, mint az első tíz percben. A sportszerű játékot hozó első félidőben még Sándor T. fejelt a tehetetlen Polekszics kapujába.


NB I: szenvedett a Sopron Újpesten, gálázott a bajnok 1

Kerekes kezdte a gólgyártást Debrecenben (MTI)


A folytatásban kiegyenlítettebb lett a mérkőzés, bátrabban támadott a vendég gárda, aminek meg is lett az eredménye Takács góljával. A Sándor és Dzsudzsák irányította DVSC ugyan óriási mezőnyfölényben volt, de a befejezéseknél rengeteg hiba csúszott be Sidibe és társainak játékába. A debreceni B-közép a találkozó alatt többször nemtetszésének adott hangot a múlt heti, nyíregyházi rendőrségi akcióval kapcsolatban.


Győri döntetlen Kaposváron


A Kaposvár 1-1-es döntetlent ért el otthon a Győr ellen. A mérkőzés előtt a hazaiak vezetőedzőjét, Prukner Lászlót köszöntötték abból az alkalomból, hogy 100. alkalommal ült le élvonalbeli mérkőzésen a Kaposvár kispadjára. A győriek ünneprontónak bizonyultak, mert Jäkl 7 m-es fejesével már a második percben vezetést szereztek. A folytatásban jó iramú játékot láthatott a közönség, a játékba lendülő Kaposvár a 38. percben egyenlített.

A szünet után főként mezőnyjáték folyt a pályán, részben az erélytelen játékvezetés miatt az indulatok is többször elszabadultak. A Kaposvár két vereség után pontot szerzett, a Győr pedig folytatta jó sorozatát.


A Siófók pályáján az első félidőben egyetlen helyzetét kihasználta a nyíregyházi gárda, amely ezután igazolta, miért kapta a legkevesebb gólt az első osztályban. Szünet után sem változott a játék képe, a vendégek mindössze egy helyzetet engedélyeztek a hazaiaknak, de ez kimaradt.


Soproni Liga, 10. forduló

Újpest FC-FC Sopron 4-0 (4-0)
Szusza Ferenc Stadion, 2500 néző. Vezette: Kassai
Gól: Tisza (4., 23.), Dourandi (9.), Foxi (42.)
Sárgalap: Aquino (14.), Sira (16.), Pintér (74.)
Újpest: Balajcza – Vermes, Korcsmár, Böjte, Sadjo – Sándor (Theobald, 67.), Habi, Radulovics (Li Do Kvon, 64.) – Tisza, Foxi, Dourandi (Kovács, Z. 64.).
Sopron: Varga Z. – Reinhardt, Sifter, Fehér Z., Károlyi (Giura, 46.) – Zana, Pintér, Dancs (Dlusztus, 66.), Györök – Sira (Birtalan, 71.), Aquino.

Paksi FC-FC Fehérvár 2-1 (0-1)
Paks, 2000 néző. Vezette: Bognár
Gól: Buzás (47., 11-esből), Tököli (91.), illetve Éger (öngól, 45.)
Sárgalap: Molnár Z. (23.), Horváth S. (39.), Buzás (61.), illetve Nagy D. (26.), Dvéri (42.)
Paks: Kovács A. – Molnár Z., Éger, Salamon, Hanák – Zováth, Horváth S., Heffler (Balaskó, 56.) – Tököli, Buzás (Csehi, 64.) – Márkus (Kiss T., 75.)
Fehérvár: Sebők – Kocsis, Fehér Zs., Horváth G., Mohl – Csobánki, Farkas B. – Simek (Disztl D., 84.), Dvéri (Bozic, 67.), Nagy D. – Sitku (Dajics, 63.).

DVSC-TEVA – FC Tatabánya 4-1 (3-0)
Debrecen, 7 000 néző. Vezette: Szabó S.
Gól: Kerekes (2.), Dzsudzsák (7.), Sándor T. (33.), Sztojkov (52., 11-esből), illetve Takács (61.)
DVSC: Balogh J. – Vukmir, Komlósi, Mészáros, Leandro – Dombi (Czvitkovics, 73.), Kiss Z., Sándor T., Dzsudzsák – Sztojkov (Kouemaha, 58.), Kerekes (Sidibe, 67.).
Tatabánya: Polekszics – Pastva, Balogh B., Farkas V., Németh A. – Kriston, Caugherty, Sándor I., Hajdú – Takács, Perez (Kozak, 46.)


Gabona Trans-Kaposvár-Győri ETO FC 1-1 (1-1)
Kaposvár, 2 000 néző. Vezette: Szilasi
Gól: Oláh (38.), illetve Jäkl (2.)
Sárgalap: Milinte (42.), illetve Müller (36.), Brnovics (76.)
Kaposvár: Milinte – Graszl K., Zahorecz, Grúz, Pintér – Maróti, Pest K. (Leandro, 78.), Vasziljevics, Szakály P. (Szakály D., 83.) – Oláh, Alves.
Győr: Sztevanovics – Müller, Stark, Szupics, Varga R. – Tokody, Bank (Urban, 82.), Jäkl, Józsi – Bogdanovics (Kovács Z., 46.), Bajzát (Brnovics, 69.).


BFC Siófok-Nyíregyháza 0-1 (0-1)
Siófok, 2 500 néző. Vezette: Veizer
Gól: Szilágyi (12.)
Sárgalap: Kuttor (47.), illetve Minczér (61.), Lippai (76.), Hegedűs T. (86.)
Siófok: Hegedűs L. – Miklósvári, Kuttor, Forgács, László – Eugene – Csopaki (Gajda, 46.), Lipcsei (Nagy L., 46.), Kanta Sz., Homonyik (Kozmor, 85.) – Fülöp.
Nyíregyháza: Lazareanu – Zaleh, Bagoly, Ambrusz, Cornaci – Vukadinovics (Miskolci, 70.), Hegedűs T., Minczér, Lippai – George (Rojas, 85.), Szilágyi (Krajncz, 76.).


Diósgyőri VTK-REAC 0-1 (0-0)
Gól: Nyerges (91.)
DVTK: Köteles – Farkas, Hegedűs, Elek, Fodor – Kállai, Ebala, Douva (Peguy, 75.), Sipeki – Simon, P. Carr (Lipusz, 46.).
REAC: Szántai – Horváth G., Cseri, Kapcsos, Sallai (Dinka, 78.) – Polonkai, Rása (Torma, 70.), Kőhalmi, Erős K., Virágh (Madar, 54.) – Nyerges.

Az élcsoport:
1. Honvéd 22 pont (22-10, 9 mérkőzés), 2. Debrecen 20 (22-12), 3. MTK 19 (21-9, 9), 4. Újpest 19 (20-9), 5. Fehérvár 16 (21-16), 6. Győr 16 (13-10).

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik