Élet-Stílus

Platini máris visszakozott

Az UEFA újdonsült elnöke választási programjában azt ígérte, hogy a kisebb focicsapatok is nagyobb szerephez juthatnak a legrangosabb európai kupasorozatban. Két hónappal később Michael Platini már elállt a BL reformjától.

A Bajnokok Ligájának főtábláján az UEFA rangsorának első három helyezettje (Anglia, Spanyolország, Olaszország) jelenleg akár négy csapattal is képviseltetheti magát. A francia sportdiplomata megválasztása előtt azt ígérte, hogy háromra redukálná az egy országból érkező együttesek számát, több lehetőséget adva a kiscsapatoknak. A januári elnökválasztáson emiatt feltehetően többen is Platinire, és nem riválisára Lennart Johanssonra voksoltak.

A kicker hétfői számában azonban már azt olvasni, hogy egyelőre maradhat minden a régiben. Az UEFA a lap információja szerint erről értesítette a Bayern München vezetőségét egy a napokban íródott levélben. A közeljövőben semmiképpen sem fogják három csapatban maximalizálni az egy országból induló résztvevők számát – olvasható az UEFA írásában.

A selejtezők rendszere ezzel szemben változhat, de ha szeptemberben el is fogadják Platini terveit, az új szisztémát feltehetően csak a 2009-2010-es kiírásban vezetik be. Ennek értelmében a nagycsapatoknak is meg kellene küzdeniük a főtáblára kerülésért, így már az sem kizárt, hogy már nyáron rangadókat játszanak a Bajnokok Ligájában.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik