Tudomány

Megválasztották a világ legcsúnyább kutyáját

JOSH EDELSON / AFP
JOSH EDELSON / AFP

Wild Thang, egy nyolcéves pekingi palotakutya lett a világ legcsúnyább kutyái számára megrendezett verseny győztese – írja a BBC. A kaliforniai Petalumában megtartott eseményen nyolc résztvevő indult, az állatok többségét menhelyről fogadták örökbe.

Az oregoni Coos Bayben élő Wild Thang már ötször indult a World’s Ugliest Dog nevű megmérettetésen, de a mostani az első győzelme.

A példány különleges külsejének oka egy 10 hetes korában kialakult szopornyicafertőzés.

A betegség megakadályozta fogainak növekedését, ezért kilóg a nyelve, emellett egyik lábában izomzavar lépett fel.

A World’s Ugliest Dog (A világ legcsúnyább kutyája) versenyét 50 éve rendezik meg, a megmérettetéssel azokat a tökéletlenségeket ünnepli, amelyek minden kutyát különlegessé és egyedivé tesznek. Wild Thang és gazdája, Ann Lewis 5000 dollárt kapnak a győzelemért.

A zsűri döntése alapján a második helyen egy 14 éves, kerekesszékes mopsz, Rome végzett, ő és gazdája, Michelle Grady 3000 dolláros jutalomban részesülnek. Ez volt Rome első nevezése a versenyre, az állat a közönségszavazáson első helyet ért el. Egy másik, szintén első alkalommal induló versenyző, egy 14 éves, Daisy May nevű, szőrtelen, fogatlan és vak keverék nyerte el a harmadik díjat, ő és tulaja, Elizabeth Whitehouse 2000 dollárt kapnak.

A minden évben megrendezett verseny egyik fő célja, hogy felhívja a figyelmet az örökbefogadás fontosságára. A szervezők szerint az esemény nem a csúnya kutyák kigúnyolásáról, hanem csodálatos karakterük megmutatásáról szól.

Kapcsolódó
Scooternek hívják, és ő lett 2023 legrondább kutyája
Pénzt és trófeát kapott, csontot nem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik