Tudomány zöldövezet

Rendkívül ritka ragadozót kaptak lencsevégre

Stuart Westmorland / Getty Images
Stuart Westmorland / Getty Images

Elképesztően ritka ragadozót örökített meg egy vadkamera Floridában – számolt be róla a Fox News. A felvételeket Justin Ainslie helyi vadász eszköze rögzítette, aki elmondta, az elmúlt időben több ember is azt állította, hogy egy pumát láttak a környéken.

A videón valóban egy floridai puma (Puma concolor coryi) látható, amely a NatureServe nevű természetvédelmi szervezet szerint súlyosan veszélyeztetett állatnak számít. A becslések szerint napjainkban nagyjából mindössze 200 floridai puma él, így rendkívül ritkának számítanak.

Az pedig még ritkább, hogy valakinek sikerül is lencsevégre kapniuk őket, legalábbis Jerry Miller vadőr szerint, aki elárulta, ezek a ragadozók rendkívül gyorsan mozognak és kiválóan rejtőzködnek, így nagyon nehéz őket lefotózni.

Ezek ragadozók óriási életteret igényelnek, hiszen a hímek naponta akár 220 kilométernél is többet sétálhatnak, jelenleg azonban nem áll rendelkezésükre elég nagy terület. Miller úgy véli, sokkal több egybefüggő zöld övezetre lenne szükség ahhoz, hogy megmenthessük a pumák ezen alfaját, jelenleg ugyanis gyakran végzik úttesteken a városiasodás miatt.

Kapcsolódó
Ölés közben örökítették meg a félelmetes ragadozót
A szakértők szerint igazi ritkaságnak számít ez a videó.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik