Tudomány zöldövezet

Videó: a ház alatt esett csapdába a kövér medve

mirceax / Getty Images
mirceax / Getty Images

Csapdába esett fekete medvét mentettek ki egy kaliforniai ház alól – írja a CBS. A példány egy, a Tahoe-tó északi partján álló otthonnál került bajba, a ház tulajdonosa egy mindenest hívott ki.

Az ezermester ahelyett, hogy szakembert keresett volna, kiabálva próbálta kiűzni az állatot a kúszótérből. Amikor a medve nem bújt elő, azt hitte, már kereked oldott, ezért medvehálót szerelt fel a ház alatti térrész bejáratára.

A medve ekkor még a hátsó sarokban rejtőzködött, és csapdába esett a drótok miatt. Egy szomszéd látta, ahogy a medve megpróbálja átrágni magát egy kis szellőzőnyíláson, hogy kijusson, ezért értesítette a Bear League nevű nonprofit szervezetet.

A szakértők kilátogattak a helyszínre, és sikerült kiszabadítaniuk a hím példányt.

A kimenekülő állatról videó is készült, ezen jól látható, hogy az állat jelentős téli zsírtartalékokkal bírt.

A Bear League arra buzdít mindenkit, akinek a Tahoe-tó környékén lévő házában van kúszóhelye, hogy teljesen zárja el a térrészt, és ha mégis bejut egy medve, értesítse a szervezetet.

Ann Bryant, a Bear League igazgatója szerint amennyiben az egyed nőstény lett volna, nem tehették volna ki, mivel ilyenkor születnek a bocsok. A szülni készülő medvék eltávolítása illegális.

Kaliforniában már csak egyetlen medvefaj, a fekete medve él a természetben. Bár a faj alapvetően nem agresszív, a településekre betévedve, táplálék után kutatva problémát okozhat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik