Tudomány zöldövezet

Komolyabb faggyal, ónos esővel jön a hétfő

Farkas Norbert / 24.hu
Farkas Norbert / 24.hu

Hétfőn változóan felhős lesz az ég, majd nyugat felől megvastagszik a felhőzet, főleg a nap második felétől helyenként előfordul csapadék: északon, északkeleten inkább hó, havas eső, másutt jellemzően eső. A délnyugati, déli szél sokfelé megélénkül. Hajnalban többnyire -7, 0, a szélvédett fagyzugos vidékeken -10, -8 fokot is mérhetnek, kora délután 0, +8 fok valószínű – írja a Kiderül.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfőre elsőfokú figyelmeztetést adott ki Győr-Moson-Sopron, Vas és Veszprém vármegyére, ahol

hétfőre virradó éjszaka folyamán gyenge ónos eső várható.

Kedden jobbára borult lesz az ég, csak késő délutántól, estétől vékonyodik, szakadozik a felhőzet. Sokfelé várható csapadék: északkeleten inkább havazás, havas eső, másutt nagyrészt eső, havas eső. Az összefüggő csapadékzóna a nap második felétől a Dunától keletre húzódik, és miként egy korábbi cikkünkben írtuk, északon, északkeleten végig hó formájában hullhat a csapadék, A legtöbb hó előreláthatóan a borsodi, zempléni térségében, ahol kedd estig akár síkvidéken is 10 centimétert meghaladó hóréteg alakulhat ki, a hegyekben ennél több, néhol a 15-20 centi sem kizárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik