Tudomány zöldövezet

Hihetetlenül ritka állatot vettek videóra

Alexander Fattal / Getty Images
Alexander Fattal / Getty Images

Elképesztően ritka, fehér szarvas bukkant fel az egyesült államokbeli Tennessee egyik erdejében, az állatról a helyieknek sikerült videót is készíteniük – írja a The Messenger. A felvételt a Spring Hill nevű városban élő Abbey Cabler és férje rögzítette október 24-én, amikor a különleges emlős birtokuk közelében kószált.

Egészen szürreális, már-már misztikus élmény volt megpillantani

– idézte fel az esetet Cabler, aki nevet is adott a ritka négylábúnak. Mivel közel van halloween, az állat pedig fehér színű és hirtelen tűnt el a szemük elől, Casper, a barátságos szellem után kapta becenevét.

Casper nem mindennapi színét egy genetikai rendellenesség, az albinizmus okozza, amely lehetetlenné teszi, hogy a szervezete előállítsa a melanin nevű festékanyagot. Ez a pigment adja az állatok bőrének, bundájának, tollazatának és szemének is a színét, hiánya esetén az élőlényeknek fehér bőre, illetve bundája és rózsaszín vagy vörös szeme lesz.

A szakértők szerint 20-30 ezer szarvasból mindössze egy születik albinizmussal, így kifejezetten ritkának számítanak. Az ilyen állatok éppen ezért védettséget is élveznek, kilövésük 500 dolláros, vagyis több mint 180 ezer forintos bírságot von maga után.

Kapcsolódó
A világ egyik legritkább állatát vették videóra
A szakértők szerint könnyen lehet, hogy csupán egyetlen ilyen példány létezik az egész világon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik