Tudomány zöldövezet

Észre sem vette a lány, hogy egy skorpiót hozott haza kenyai útjáról

Willem Van Zyl / Getty Images
Willem Van Zyl / Getty Images

Egy brit család tagjai megdöbbentek, amikor egy skorpiót találtak a konyhájukban – írja a New York Post. Az állatot véletlenül hozhatta magával egyikőjük Kenyából, az egyed nagyjából 10 ezer kilométert utazhatott egy bőröndben.

Liz Burrows szerint a skorpió lánya poggyászában lehetett. A 18 éves Daisy nem sokkal a felfedezés előtt ért haza a közép-angliai King’s Cliffe-be, miután egy hónapot töltött Kenyában. A másfél centiméteres példányra a konyhapadlón lettek figyelmesek.

A skorpió farka ekkor még remegett, de összességében nem mozgott sokat. Daisy felismerte az állatot kenyai útjáról, feltételezhető, hogy az egyed vele együtt érkezett a szubszaharai országból.

A lány két héttel korábban ért haza, vagyis a skorpió napok óta a házban lehetett.

Némi online keresés után a család arra jutott, hogy az állat a Parabuthus transvaalicus fajhoz tartozik. Ezen skorpiók gyakran húzódnak házakba, mérgük nem túl erős, de csípésük kellemetlen lehet.

Liz először el akarta pusztítani az állatot, férjét azonban lenyűgözte, meg szerette volna tartani. Bár begyűjtötték, a példány nem sokkal később elpusztult.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik