Tudomány zöldövezet

Szörfös mentette ki az óceánból a szarvast

C Wildlife / 500px / Getty Images
C Wildlife / 500px / Getty Images

Az óceánból, egy lassan elmerülő szikláról kellett kimenteni egy szarvast a New Jersey-i Balmarnál – írja a New Jersey 12. Thomas Buckley vízimentő és szörfös helyi idő szerint vasárnap reggel segített a bajba jutott állatnak, amely egy viharban, a hullámzás miatt került veszélybe.

A történetről utóbb a helyi sajtó is beszámolt. Kedd reggelre Buckley gratuláló SMS-ekre ébredt, valóságos hírességgé vált.

Elmondása alapján nem is tervezett szörfözni aznapra, 6:30-as kelésekor mégis úgy érezte, hogy deszkára kell állnia. Amikor kiért a strandra, kiáltásra lett figyelmes, az óceánban, egy sziklacsoporton pedig megpillantotta a küszködő bikát, amelyről videó is készült.

A férfi szerint a példányt a kikötőről moshatta le a víz.

Miután észrevette, hogy a szarvas vizet nyel el, azt az orrából fújja ki, és lassan elmerül, úgy döntött, hogy közbe kell avatkoznia.

Chris Keane vízimentő szerint egyáltalán nem lepődtek meg, hogy társuk segített, hiszen mindig ő az első a csapatban. Buckley 18 éves kora óta szörfözik, nyáron pedig vízimentőként dolgozik Belmarban. Jól ismeri a vizet, ám sosem gondolta volna, hogy egyszer egy szarvast kell megmentenie.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik