Tudomány zöldövezet

Videó: mérges kígyó lapult a babakocsiban

Joe McDonald / Getty Images
Joe McDonald / Getty Images

Egy rezesfejű mokaszinkígyó lapult egy tennesseei pár babakocsijában – írja a Fox Weather. A faj mérges, marása viszont ritkán halálos.

Az állatot a család greenbrieri garázsában fedezték fel. „A férjem elment sétálni a babánkkal a kocsiban, és nyitva hagyta a garázst” – elevenítette fel a történteket Autumn Maidlow. Amikor a nő férje visszatért a garázsba, hogy kivegyen valamit az autóból, felfigyelt a kígyó csörgésére.

Maidlow szerint a zaj forrását keresve párja a babakocsiban pillantotta meg az állatot, amely rögtön megpróbált támadásba lendülni, a férje pedig hátrahőkölt.

A kígyóról videó is készült.

A pár érthető módon megrémült, de szerencsésnek gondolják magukat, amiért még a következő séta előtt észrevették a hüllőt. Az állatot végül a férj pusztította el egy lapáttal.

A rezesfejű mokaszinkígyó a Tennessee államban előforduló négy mérgeskígyó-faj egyike. Az állatok jellegzetességei közé tartoznak a hátukon és oldalukon látható, homokóraszerű minták. A rezesfejű mokaszinkígyó mérge nem túl erős, a marás ritkán halálos kimenetelű, igaz, kisgyermekeknél súlyos reakciót válthat ki.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik