Tudomány zöldövezet

Medve kószált a Disney Worldben

Orlando Sentinel / Contributor / Getty Images
Orlando Sentinel / Contributor / Getty Images

Egy fekete medvét láttak a floridai Orlando közelében található Disney Worldben (Walt Disney World Resort) – írja a Good Morning America. Az állatot a Magic Kingdom nevű részen, egy fán figyelték meg.

A Floridai Hal- és Vadvédelmi Bizottság (FWC) helyi idő szerint hétfő délután közölte, hogy sikerült befogni a nőstényt. Az észlelés miatt a vidámparkban ideiglenesen több játék is leállt.

A medvét az Ocala Nemzeti Erdőbe fogják áttelepíteni, amely a Disney Worldtől mintegy 130 kilométerre északra fekszik. Az FWC szerint a példány valószínűleg élelmet keresett.

A medvék ősszel aktívabbak: rengeteg táplálékot vesznek magukhoz, hogy a télre felhalmozzák a zsírtartalékaikat.

Azt, hogy a Magic Kingdom területén belül pontosan hol látták az állatot, nem tudni. A Magic Kingdom 1971-ben nyitotta meg kapuit, naponta több ezer látogatót fogad.

Florida a becslések alapján nagyjából 4000 fekete medvének ad otthont, az államban napjainkban egyedül ez a medvefaj él. A floridai fekete medvék szaporodási időszaka júniustól augusztusig tart, a legtöbb bocs január végén vagy február elején születik. Mivel az államban a lakosságszám és az állatok populációja is nő, az elmúlt időszakban gyakoribbá váltak a találkozások.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik