Tudomány zöldövezet

Új otthonra leltek az árva pumakölykök

Darrell Gulin / Getty Images
Darrell Gulin / Getty Images

Két elárvult pumakölyköt fogadott be egy arizonai vadvédelmi központ – írja a Wbay. A Southwest Wildlife Conservation Center Scottsdale-ben működik.

A kölykök anyját egy jármű gázolta el. A nőstény minden erejével próbált visszamászni kicsinyeihez, ám ahogy visszatért, elpusztult.

A kölykök ekkor csak néhány hetesek voltak.

Az állatokat a vadvédelmi központba szállították, ahol azonnal megkezdték a gondozásukat. Jelenleg egy tágas, a hőségtől védett, benti ketrecben élnek, és már be vannak oltva. A példányokat nem tervezik a későbbiekben visszaengedni a természetbe.

A Southwest Wildlife Conservation Center a lakosságtól gyűjt adományokat a kicsik gondozásához, a gyűjtés keretében egy névadási versenyt is elindítanának. Linda Searles, a központ alapítója és igazgatója szerint izgatottan várják az állatok felnevelését.

A pumák, azaz hegyi oroszlánok a kanadai Yukon territóriumtól Patagóniáig megtalálhatóak. A faj egykor az Egyesült Államok nagy részén jelen volt, mára viszont a nyugati területekre szorult vissza. Az állatokra különösen nagy veszélyt jelent az élőhelyek pusztulása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik