Tudomány zöldövezet

Ravasz aligátor bosszantja az amerikai rendőröket

Photo credit John Dreyer / Getty Images
Photo credit John Dreyer / Getty Images

Egy New Jerseyben garázdálkodó aligátort keresnek a hatóságok – írja a New York Post. Az állat meglehetősen ravasz, kétszer is sikerült elmenekülnie a rendőrök elől.

A 0,9-1,2 méter hosszú hüllő a szakértők szerint képes súlyos sérüléseket okozni. A példányt múlt héten figyelték meg először egy middlesexi park tavában, azóta azt is megfigyelték, ahogy elejt egy kacsát.

„Ez egy nagyon újszerű dolog New Jerseyben. Nálunk nincsenek aligátorok a vízben, mi nem Florida vagyunk” – mondta Thomas Fal helyi rendőrtiszt.

A hatóságok drónokkal és egy csónakkal keresik az állatot, amelyre már rá is lőttek, eredménytelenül.

A mississippi aligátorok szinte mindig a melegebb vizeket keresik, a faj az Egyesült Államok délkeleti részén honos. Aligátorokat New Jerseyben tilos házi kedvencként tartani, ám az egzotikus állatok rajongói esetenként így is becsempésznek egyedeket az államba. A tulajdonosok az aligátorokat elunva gyakran engedik azokat közeli vizekbe, így szabadulhatott el a most keresett példány is.

A rendőrség azt javasolja a lakosságnak, hogy kerüljék azokat a helyeket, ahol az egyed felbukkant, az érintett parkot pedig le is zárták.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik