Tudomány zöldövezet

Videó: egy medve lógott az ablakból

Egy méretes medve tört be egy otthonba a coloradói Steamboat Springsben, majd egy emeleti ablakon keresztül próbált meg kereket oldani – írja a Daily Mail.

A szökés nem volt túl elegáns, az állat láthatóan nem mert leereszkedni a magasból, ezért végül egy lenti ablakon át mászott ki.

A medvét egy szomszéd, Heidi Hannah vette észre, aki videót is készített az esetről. Miután felfigyelt az állatra, értesítette a rendőrséget.

A példány a földszinti ablakon keresztül tört be, majd egészen a felső szintig jutott. Perceket töltött el a házban, majd az erdőbe távozott.

Ryan MacFarlane, az otthon tulajdonosa éppen dolgozott, amikor értesítették az esetről. Mint elmondta, az állat feltépte a lenti ablakot, megette a vacsorára szánt húst, némi rágcsálnivalót is magához vett, és feldöntötte a benti növényeket. A férfi szerint az állat összességében tisztelettudó vendég volt, a kár nem lett jelentős.

Az év ezen szakában Coloradóban a medvék meglehetősen aktívak, igaz, nem annyira, mint ősszel, amikor felkészülnek a téli álomra. Az állatok opportunisták, gyakran a legegyszerűbben megszerezhető táplálékra hajtanak.

A leghatásosabb módszer a medvék távol tartására, ha a lakott területeken nem érhető el könnyedén élelem számukra. Ha például a kukákat lezárják, a városok máris kevésbé csábítóak a nekik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik