Tudomány zöldövezet

Erre nagyon figyeljen, ha karácsonyfát vásárol

Getty Images
Getty Images

Kellemetlen karácsonyi meglepetésben lehet részük azoknak, akik fenyőfáján ilyen, dió nagyságú barna gumó található – derül ki az IFLScience cikkéből. A legtöbb ember valószínűleg nem foglalkozna vele, ha egy barna kis gömböt találna karácsonyfája egyik ágán, az ohioi hatóságok viszont arra figyelmeztetnek mindenkit, azonnal vágják le az ilyen ágakat, és tegyék ki a szabadba. Az ilyen gumók ugyanis nem egyszerű kinövések, és nem is félresikerült tobozok, hanem imádkozó sáska petezsákok, amelyek akár 200 tojást is tartalmazhatnak.

Amikor a petékben található kis rovarok kikelnek, kiszakítják a zsákot és elkezdenek kiáramlani a szabadba, vagyis a nappalinkba, amennyiben a mi karácsonyfánkon csüngenek. Bár az imádkozó sáskák egyáltalán nem veszélyesek az emberekre, azért nem mindenki hívná meg őket szívesen karácsonyra.

De az embereket érő kellemetlenségeknél is nagyobb probléma, hogy a rovar csemeték a lakásokban nem találnak megfelelő élelmet maguknak, ezért éhen halnak otthonunkban. Éppen ezért kérnek mindenkit Erie megye Facebook oldalán arra, helyezzék a természetbe az ilyen faágakat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik