Tudomány zöldövezet

Túl közel ment egy medvecsaládhoz, börtönbüntetést kapott

jared lloyd / Getty Images
jared lloyd / Getty Images

Négynapos börtönbüntetésre és komoly pénzbírságra ítélték azt a nőt, aki idén májusban szándékosan veszélyesen közel került egy grizzlymedve-családhoz – írja az IFLScience. A 25 éves Samantha Dehringet emellett egy évre kitiltották a Yellowstone Nemzeti Park területéről.

Bob Murray wyomingi kerületi ügyvéd szerint a nő örülhet, hogy nem tépték szét az állatok.

Az esetről készült videó hamar népszerű lett a közösségi oldalakon. A felvételen az látszik, hogy Dehring közelről fotóz, vagy videóz egy nőstényt és a bocsait. A kifejlett példány fenyegetően meg is indul a nő felé.

A Nemzeti Park Szolgálat szerint Dehring bűnösnek vallotta magát abban, hogy szándékosan 91 méternél közelebb került, és lefotózott egy vadállatot. A másik vádpontban, amelynek a vadállatok etetéséhez és megzavarásához volt köze, ejtették a vádat.

A Yellowstone Nemzeti Parkban szigorú szabályok vonatkoznak arra, hogy milyen közel mehetnek a látogatók az egyes fajokhoz, a grizzlyk esetében például legalább 91 métert kell tartani. A park területén szigorúan tilos szándékosan a vadállatok közelében maradni, valamint olyan közel kerülni hozzájuk, amivel megzavarhatják vagy mozgásra késztethetik az élőlényeket. A világhírű park nem állatkert, a régióban arra törekednek, hogy az állatok valóban szabadon közlekedhessenek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik