Tudomány zöldövezet

Még mindig rejtély, miért pusztult el két elefánt Szadán

Október 23-án látott napvilágot a hír, hogy elpusztult a Magyar Nemzeti Cirkuszhoz tartozó szadai szafaripark (Safari Park Szada) két elefántja, a 37 éves Mambo és a 35 éves Betty. René Casselly, a cirkuszfamília tagja október 22-én a Facebookon közölte, hogy nem világos az állatok halálának oka.

Fotó: Rene Casselly / Facebook

Az üggyel kapcsolatban már Szada Nagyközség Önkormányzata is közleményt adott ki, amiben leírják, hogy a két elefánt elhullásának részletes körülményeiről hivatalos információval nem rendelkeznek, de a történtek kivizsgálására és a szadai lakosok számára a helyzet megnyugtató kezelése érdekében Pintér Lajos, Szada Nagyközség Polgármestere és a település jegyzője információkéréssel fordult a Pest Megyei Kormányhivatal Országos Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályához.

A közlemény szerint az ügyben a megyei kormányhivatal illetékes, ami felé az állattartónak van bejelentési kötelezettsége. A település vezetői az elefántok elhullásának helyéről, idejéről, okáról és körülményeiről, valamint az elhantolásuk pontos helyszínéről, illetve a vonatkozó engedélyről várnak adatszolgáltatást.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik