Tudomány

Idegenszerű lények jelentek meg egy padláson

Világszerte milliók állítják, hogy találkoztak idegen lényekkel, sokakat állítólag el is raboltak az „UFO-k”, de a bizonyított, hiteles esetek száma mindeddig nulla. Az emberi fantázia rendkívül színes, agyunk az értelmezhetetlen információkat igyekszik akár hamisan is megmagyarázni, a tévedések lehetősége végtelen.

Erre próbál rámutatni egy Twitter-felhasználó, Daniel Holland ezzel a videóval:

A felvétel egy építkezésen készült, az egyik padláson felfedezett két rémült alakot pedig mintha a földönkívüliekről alkotott kép alapján mintázták volna: nyurga alak, hosszú lábak, hatalmas szemek. Valójában két bagolyfiókát látunk, akik legalább úgy meg vannak ijedve az embertől, mint ahogyan ő lenne, ha valóban idegeneket látott volna.

Ezek a kicsik a legkevésbé sem azok az ölelgetni való kis tollgombócok, mint a kiskacsák vagy kiscsibék, de az anyukájuknak nyilván szépek. Az IFLScience cikke szerint minden bizonnyal gyöngybaglyokról lehet szó, „furcsa” testtartásukat pedig egyértelműen a riadalom számlájára írhatjuk. Ne tévesszen meg senkit az sem, hogy a baglyokat általában tömzsi, masszív madaraknak ismerjük. A tollkabát sokmindent eltakar, íme:

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Mario Cea Sanchez / Biosphoto

Ajánlott videó

Olvasói sztorik