Tudomány zöldövezet

Hétfőig elmondhatja, szeretne-e klímavédelmet Magyarországon

November 25-ig, azaz hétfőig lehet kitölteni a kormány oldalán a klímavédelemmel kapcsolatos kérdőívet, ami arról faggatja ki az állampolgárokat, mennyire tartják fontosnak a klímaváltozás elleni tevékenységeket, és mely intézkedéseket, ágazatokat gondolják a leginkább prioritásnak.

A válaszok a 2050-ig tartó időszakra vonatkozó Nemzeti Tiszta Fejlődési Stratégiához kellenek, amelyben az ország meghatározza,hogy mi mindent kíván tenni a párizsi klímamegállapodásban foglalt célok eléréséért. A stratégiát év végéig kell benyújtania a kormánynak az Európai Bizottsághoz.

Fotó: iStock

Erről, a november 18-án indított konzultációról valószínűleg nem sokan tudtak, pedig elég fontos témáról van szó – mi is a 444 cikke alapján szúrtuk ki, hogy egyáltalán létezik egy ilyen kérdőív, amiben végre megkérdezik az embereket is arról, mennyire tartják fontosnak a klímavédelmet. Nagyjából semmilyen információs csatornán nem lehetett hallani, hogy ilyesmire készül a kormány, MTI-ben nincs róla semmi, és valamilyen furcsa oknál fogva ennek nem csináltak akkora kampányt, mint annak a nemzeti konzultációnak, ami a „Soros-tervről” készült.

A kérdőív kitöltése csak pár percet vesz igénybe, mindenkinek ajánljuk, hogy mondja el a véleményét a jelenleg egyik legfontosabb, legégetőbb kérdésről, a klímavédelemről.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik