Tudomány zöldövezet

Egy jéghegy oldalába faragnák Donald Trump arcmását

Egy környezetvédelmi csoport azt tervei, hogy kifaragja az amerikai elnök képmását egy arktiszi jéghegyen. A szakértők ezután élőben közvetítenék a szobor olvadását.

A környezetvédelmi szervezet 500 ezer amerikai dollárt szeretne összegyűjteni arra a célra, hogy létrehozzák Donald Trump arcmását egy északi-sarki jéghegyen – írja az Independent. A Melting Ice nevű finn csoport Project Trumpmore-nak nevezte el a projektet, utalva a Rushmore-hegy híres elnökszobraira.

A szervezet egy 35 méteres faragványt hozna létre.

A szakértők abban bíznak, hogy a jéghegy olvadásának közvetítésével rámutathatnak az éghajlatváltozás veszélyeire.

A globális felmelegedés napjaink legfontosabb problémái és témái közé tartozik. Még mindig vannak emberek, akik azon tűnődnek, hogy valódi probléma-e

– nyilatkozta Nicolas Prieto, a Melting Ice elnöke. A szakértő hozzátette, az emberek gyakran csak annak hisznek, amit saját szemükkel is látnak. A Trump-jégszobor létrehozása, illetve elolvadásának bemutatása éppen ezért fontos.

A szervezet választása valószínűleg azért esett Trumpra, mert az amerikai elnök környezetében több klímaváltozás-tagadó is dolgozik, és maga Trump sem nevezhető a felmelegedés ellen vívott küzdelem élharcosának.

Trump felmutatta a középső ujját a jövőnek
Az Amerikai Egyesült Államok elnök csütörtök este bejelentette, ahogy kampányában ígérte, visszalép a klímaegyezménytől. Ő nem akar hinni a tudománynak, pedig érdemes lett volna megfontolni.

Az amerikai elnök tavaly egy ohiói gyűlésen arról beszélt, hogy arcmása felkerülhetne a Rushmore-hegyre. Úgy tűnik, egyelőre egy jégheggyel kell beérnie.

(Kiemelt kép: Melting Ice/Project Trumpmore)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik