Tech

Szivárognak az információk a Samsung következő kagylótelefonjáról

Varga Jennifer / 24.hu
Varga Jennifer / 24.hu
Nagyobb aksi, nagyobb külső kijelző, a legerősebb processzor.

A Galaxy S24-termékcsalád bemutatóján már két hónapja túl vagyunk, így a figyelem immár a Samsung soron következő csúcstelefonjaira, a – valószínűleg – nyáron érkező Galaxy Z Fold6 és Galaxy Z Flip6 modellekre irányul. Most az utóbbi, tehát a kagylótelefonokat idéző hajlítható kijelzős készülékről szivárogtak ki érdekes információk, és ez alapján több fronton is jelentős fejlődés várható.

Ahogy azt az elmúlt évek tapasztalatai alapján már előre sejteni lehetett, a készülék megkapja a jelenleg legerősebbnek számító Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészletet, amit akár 12 gigabájt memória is kiegészíthet, méghozzá egy 4000 milliamperórás akkumulátor társaságában. Utóbbi talán fontosabb is, mint a RAM és a processzor, hiszen a korábbi modellek egyik nagy problémája mindig is az volt, hogy a túl kicsi telep miatt a kétkijelzős telefon egyetlen napot sem bírt ki töltés nélkül.

A piacon már kaphatók mobilok (pl. ROG Phone 8 Pro, Xiaomi 14) Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészlettel, amiről mostanra köztudott, hogy hajlamos túlmelegedni, így nem meglepő, hogy a Z Flip6 a korábbinál nagyobb hűtőegységet kaphat. Növekedés várható kamerafronton is, hiszen amennyiben a kiszivárgott információk igaznak bizonyulnak, úgy a telefon már a Galaxy S23-ban debütált 50 megapixeles főkamerával kerülhet forgalomba, amit egy jól megszokott, 12 megapixeles ultraszéles egység fog kiegészíteni.

Emellett átalakulhat a kagylóeffektust lehetővé tévő zsanérszerkezet, és miközben a belső kijelző marad 6,7 hüvelykes, a külső panel tovább nőhet, méghozzá 3,9 hüvelyekre – a telefon ezen képernyője ráadásul már Gorilla Glass védelemmel érkezhet. Fontos továbbá, hogy a szivárogtatók szerint már ez a készülék is 7 évnyi terméktámogatással kerül majd piacra, és ahogy az szintén várható volt, megkapja majd a Galaxy S24 telefonokban debütált mesterséges intelligencia funkciókat is – ezekről az egyik korábbi tesztünkben írtunk részletesebben.

Kapcsolódó
A Samsung Galaxy S24 Ultra új értelmet ad az okostelefon fogalmának
Kinézetre nem sok minden változott a Samsung csúcsmobiljainál, azonban az MI megjelenése és a 7 év szoftveres támogatás igencsak vonzónak tűnik.

Kiemelt képünk csak illusztráció.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik