Tech

Kiszivárogtak az első képek a Samsung következő csúcsmobiljairól

Sopronyi Gyula / 24.hu
Sopronyi Gyula / 24.hu

A Samsung Galaxy Z Fold soron következő készüléke után a Z Flip 6-ról is kiszivárogtak az első képek az internetre a júliusi bemutatásuk előtt, és néhány specifikációra is fény derült – írja a Verge.

A Fold modell esetében minimális változásokra számítanak: 153,5 x 132,5 x 6,1 milliméteres méreteivel a készülék kicsit alacsonyabb, ellenben szélesebb lesz mint az elődje, míg a szélek szögletesebbek lesznek, csakúgy mint az S24 Ultra modellnél.

SmartPrix

A képernyőátló mérete kinyitva továbbra is 7,6 hüvelyk, zárva pedig 6,2 hüvelyk lesz. Komolyabb hardveres változásra nem igen lehet számítani azon kívül, hogy az új modellek megkapják a Snapdragon 8 Gen 3 lapkakészletet. Szoftveres fronton a Galaxy AI megjelenése jelenthet komoly előrehaladást.

Bár a kiszivárgott fotókon elképesztően sima a készülék képernyője nyitva, meglepő lenne, ha a Samsung teljesen el tudná tüntetni a zsanér helyén lévő kátyút.

Szerencsére a Z Flip 6-nál már nagyobb változások is lehetnek. A képernyőméretek maradnak, viszont a készülék vastagsága 6,9 mm-ről 7,4 mm-re nő majd, ami azt sejteti, hogy az akkumulátor 3700-ról 4000 mAh-ra nőhet, ami hosszabb üzemidőt biztosíthat. Természetesen itt is megjelenik majd a Snapdragon 8 Gen 3 processzor, emellett pedig pedig a hátsó kamerában is javulás jöhet.

A GalaxyClub korábban arról számolt be, hogy a Samsung egy 50 megapixeles fő kamera beépítését teszteli a Z Flip 6-ba, de egyelőre nem világos, hogy a nagyobb felbontású egység eljut-e a végleges gyártásig.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik