Tech

Megújult az egyik legjobb hordozható hangszóró

Majdnem két éve, hogy a Sonos piacra dobta a Roam névre keresztelt hordozható hangszóróját, ami nem mellesleg a gyártó kínálatának legolcsóbb tagja. A hangcucc kezdésnek a Sonostól jól megszokott fekete és fehér színekben került forgalomba, aztán tavaly megérkezett a zöld, illetve a piros változat, és idén sem maradt el a megújulás, hiszen az eszköz immár kellemes kék színben is elérhető. Az árnyalat ráadásul nem is akármilyen kék, hiszen az idei év slágerszínéről, a Pantone-féle Summer Songról (14-4316 TCX) van szó, amit olyan neves márkák is előszeretettel alkalmaztak a bemutatóikon, mint a Diesel, a Prada vagy éppen a Marni.

És hiába idén kétéves a Sonos Roam, még mindig az egyik legjobb hordozható hangszóró a piacon. A méretéhez képest (168 milliméter széles, 62 mm mély és 60 mm magas) elképesztően jól szól, strapabíró, így tényleg nyugodtan vihetjük bárhová, és utóbbit erősíti az IP67 szabvány szerinti védelem is, ami nemcsak a portól védi az eszközt, de a víztől is: sem a merülés, sem a vízsugár alatti takarítás nem árt neki. Emellett nem szabad elfeledni, hogy egy mikrofonnal felszerelt, több asszisztenssel kompatibilis okoshangszóról van szó (de létezik belőle olcsóbb, nem „hallgatózó” változat is), ami emellé tudja a vezeték nélküli töltést (Qi-kompatibilis), akár 10 órán át bírja töltés nélkül, és a régebbi Sonos termékekkel ellentétben a WiFi mellett Bluetooth-kapcsolaton át is használható – hasonlóan a nemrég megjelent Era 100 és Era 300 hangszórókhoz.

A Roam továbbá ugyanúgy beilleszthető egy már meglévő rendszerbe, mint a cég többi terméke, tehát nemcsak sztereópárba állítható egy másik Roammal, de összeköthető szinte bármelyik másik Sonos hangszóróval vagy soundbarral – és ebbe a listába beletartoznak az IKEA-val közösen piacra dobott Symfonyk termékek is. Ennek hála egyszerre szólhat ugyanaz a zene több eszközön, a Roammal pedig könnyedén vihetjük magunkkal a kedvenc dallamainkat bárhová a lakásban: a konyhába, a teraszra, és a vízállóságnak hála akár a zuhany alá is.

Kapcsolódó
A Sonos új hangszórójának a merülés sem ártott
A Roam akár egy farzsebbe is befér, nem mellesleg az amerikai gyártó eddigi legokosabb és legpraktikusabb hangszórója.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik