Tech

Itthon is kapható lesz az IKEA legújabb lámpának álcázott okoshangszórója

Három évvel a közös együttműködésből született első termékek megjelenését követően az IKEA és a Sonos új Symfonisk állólámpa-hangszóróval állt elő, ami főleg a formájában nyújt újat a felhasználóknak, hiszen lényegében a két cég együttműködéséből született asztali lámpa-hangszóró második generációja kapott egy állványt és új típusú burát.

IKEA

A Symfonsik termékek lényege, hogy a bútort házasítja a minőségi hangtechnikával, lényegében megszűnik a hangszórók elhelyezésekor felmerülő legnagyobb probléma, hogy nincs olyan hely, ahol elférne, illetve, hogy nem illeszkedik a berendezett környezethez.

Az új állólámpa-hangszórót az IKEA közleménye szerint a minőségi hangzás és a kellemes fényhatás szem előtt tartásával, az egyszerűség jegyében tervezték. Az eszközhöz bambuszból készült lámpaernyő tartozik, ugyanakkor az állólámpa ezúttal is személyre szabható a külön megvásárolható lámpaernyőkkel. A lámpa természetesen a Symfonisk kollekció többi termékével vagy más Sonos termékekkel is összepárosítható, így otthoni mozizás közben, a tévéhez csatlakoztatott hangrendszer részeként, akár hátsó hangszóróként is funkcionálhat.

Minden Symfonisk termék a vezeték nélküli kapcsolatra épülő Sonos rendszer része, így egyrészt könnyedén csatlakoztatható hozzá bármilyen zene vagy audiotartalom, másrészt együttműködik az amerikai gyártó többi termékével, magyarán több eszközön, több helyiségben hallgatható ugyanaz a zene. Az állólámpa ugyanakkor más Sonos termék nélkül is használható, az IKEA okos termékeihez fejlesztett vezérlőközponttal (DIRIGERA hub) az IKEA Home smart alkalmazáshoz is párosítható, így más okoseszközökkel együtt vezérelve is használható.

Az új Symfonisk állólámpa-hangszóró 2023 januárjában válik elérhetővé az IKEA áruházakbanvilágszerte, így Magyarországon is. Az ára 260 dollár, ami nagyjából 100 ezer forintot jelent – ez 35 ezres felár a sima Symfonisk hangszórós lámpához képest.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik