Tech

Több száz ufóészlelésről számoltak be amerikai katonák 2022-ben

Az elmúlt fél évben több száz ufójelentés érkezett a júliusban felállított amerikai ufóügyi irodához – írja a Live Science. Sean Kirkpatrick, az AARO (All-Domain Anomaly Resolution Office) igazgatója az AP-nek azt mondta, a beszámolók a katonai személyzet tagjaitól származnak. Az észlelések között akad régebbi és egészen friss is.

Az ufókérdés az elmúlt időszakban ismét felkapottá vált az Egyesült Államokban. A Pentagont 2020-ban egy átfogó jelentés kiadására kötelezték, a tavaly publikált beszámoló alapján 2004 és 2021 között a katonaságnál 144 megfigyelés történt. A témával kapcsolatban még a NASA igazgatója is megszólalt, Bill Nelson nem zárja ki, hogy idegenekhez köthetőek az események.

Az ufókat az amerikai kormányzat hivatalosan azonosítatlan légi jelenségeknek (Unidentified Aerial Phenomena, azaz uap) nevezi.

Az AARO-hoz érkezett jelentések alapján a hadsereg tagjai a levegőben, a vízben és az űrben egyaránt megfigyelték a titokzatos objektumokat.

Kirkpatrick szerint egyik beszámoló sem utal földönkívüliekre.

guvendemir / Getty Images

Az AARO feladata, hogy kivizsgálja a hadsereg különböző csoportjaitól beérkező ufójelentéseket. Az elmúlt fél év sok beszámolója talán annak tudható be, hogy az AARO tájékoztató kampányt folytat, illetve igyekszik eloszlatni a megfigyelésekkel kapcsolatos stigmát.

Az új jelentések közül többre már sikerült is magyarázatot találni. Sok észlelés hátterében Kína, Oroszország és más államok megfigyelő drónjai álltak, de egyéb objektumokat, köztük meteorológiai léggömböket is néztek ufónak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik