Tech

A NASA igazgatója nem zárja ki, hogy idegenek állnak az ufóészlelések hátterében

JIM WATSON / AFP
JIM WATSON / AFP

Bill Nelson, a NASA igazgatója Larry Sabatónak, a Virginiai Egyetemen működő Politikai Központ igazgatójának adott interjút – írja az IFLScience. A beszélgetés során az űrdiplomáciai kapcsolatoktól a kínai törekvésekig számos témát érintettek, még az azonosítatlan légi jelenségekről (UAV), közismert nevükön az ufókról is szó volt.

Az ufókérdés az elmúlt időszakban ismét az érdeklődés középpontjába került az Egyesült Államokban. A Pentagon idén júniusban adott ki egy jelentést a hadsereg észleléseiről. Érdemes kiemelni, hogy az amerikai döntéshozókat elsősorban nem a földönkívüliek, hanem más országok esetleges kémkedése, technológiája miatt foglalkoztatja a kérdés, igaz, az idegenekkel kapcsolatos magyarázatot sem vetik el.

Nelson szerint 2004 óta több mint 300 esetet dokumentáltak, az objektumokat ugyanakkor nem sikerült azonosítani. Mint mondta, beszélt az érintett pilótákkal, akik tudják, hogy láttak valamit, radarjaik pedig követték a jelenségeket. Ennek ellenére nem tudták megállapítani, hogy mik is a titokzatos objektumok.

Kapcsolódó
Lehet, hogy az idegenek már többször felkeresték a Naprendszert
Avi Loeb, a Harvard Egyetem Csillagászati Tanszékének vezetője eljátszott a gondolattal, hogy az ufók idegen eredetűek lehetnek.

Nelson bízik benne, hogy nem Amerika valamelyik ellenfelének van ilyen típusú technológiája.

Az interjú során a NASA feje arra is célzott, hogy az ufók talán egy idegen civilizáció nyomai.

Nelson kiemelte, a világegyetem annyira hatalmas, hogy valószínűleg léteznek Földhöz hasonló égitestek. A multiverzum elméletére utalva arról is beszélt, hogy más objektumokon a miénkhez hasonlóan civilizált és szervezett élet alakulhatott ki.

Nem ez volt az első alkalom, amikor a NASA igazgatója megszólalt a témában, korábban a CNN-nek adott egy interjút, melyben az ufókról is szó volt. Nelson úgy látja, hogy alapos vizsgálatokra van szükség a rejtélyes objektumok megismeréséhez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik