Tech

Ufójelentés közzétételére kényszerítenék a Pentagont

Az Egyesült Államok Szenátusának hírszerző bizottsága szerint a Pentagonnak egy nyilvános jelentést kellene készítenie az ufókról – írja a Live Science. A csoport azt is szabályozná, hogy a Védelmi Minisztérium miként oszthat meg információkat az észlelésekről.

Világszerte egyre több helyen mutatnak be korábban titkosított, azonosítatlan lepülő objektumokról, azaz ufókról szóló dokumentumok. A Pentagon például áprilisban három ilyen videót is közzétett, de már az Egyesült Királyságban is feloldottak vonatkozó aktákat.

Három ufóvideót tett közzé a Pentagon
Nem tudni, milyen járművek lehetnek a felvételeken.

A Szenátus bizottsága a 2021-es hírszerzési meghatalmazási törvény keretében szabályozná a Pentagon ufókra vonatkozó munkáját. A cél az, hogy egységesítsék a dokumentumok gyűjtését és bemutatását, illetve megismerjék, hogy az egyes azonosítatlan objektumok köthetőek-e ellenséges országokhoz, és ha igen, mekkora veszélyt is jelentenek.

A Haditengerészet Hírszerzési Hivatala sajtóértesülések szerint még mindig szisztematikusan vizsgálja az ufókat, noha szövetségi tisztviselők korábban bejelentették, a különleges program 2012-ben véget ért.

Kiemelt kép: Handout / DoD / AFP

Ajánlott videó

Olvasói sztorik