MTI/EPA/Amerikai Védelmi Minisztérium/Amerikai Haditengerészet
Nagyvilág

144 azonosítatlan repülő tárgyat észleltek, Amerika nem zárja ki, hogy földönkívüliek voltak

Az Egyesült Államok kormánya közölte, hogy 2004 óta 144 olyan azonosítatlan repülő jelenséggel találkoztak katonai pilóták, amelyek származására nem sikerült egyértelmű magyarázatot találniuk – derült ki egy pénteken nyilvánosságra hozott jelentésből, amiről a BBC számolt be. Ráadásul a repülő tárgyak észlelésének nagy része az elmúlt két évben történt, ugyanis ekkor állítottak fel egy új megfigyelő szabványosított mechanizmust.

A Pentagon nem zárja ki annak lehetőségét, hogy az objektumok földönkívüliek legyenek.

Mint írták, a jelentett esetek közül 143 olyan volt, amelyek esetében konkrét magyarázatot nem tudtak adni az észlelt jelenségekre. Igaz, megjegyzi a jelentés, hogy egyes esetek lehetnek egy másik ország – például Kína vagy Oroszország – technológiái, valamint természeti jelenségek, illetve a jelentés azt is sugallta, hogy amerikai szervezetek fejlesztéseinek tulajdoníthatók az észlelt objektumok.

A jelentést a kongresszus követelte, miután az amerikai hadsereg számos repülő tárgyról számolt be, amelyek szabálytalanul mozogtak az égen. A Pentagon ezután tavaly augusztusban létrehozta az Azonosítatlan Légi Jelenségek Munkacsoportot, hogy megvizsgálja az észleléseket. A csoport feladata az volt, hogy „észlelje, elemezze és katalogizálja” ezeket az eseményeket, – közölte a Pentagon.

Kapcsolódó
Százával látják az ufókat a vadászpilóták, de hihetünk-e nekik?
A Pentagon ufójelentésére vár az egész világ: tényleg földönkívüliek állnak-e a haditengerészet észlelései mögött?

Ajánlott videó