Nagyvilág

144 azonosítatlan repülő tárgyat észleltek, Amerika nem zárja ki, hogy földönkívüliek voltak

MTI/EPA/Amerikai Védelmi Minisztérium/Amerikai Haditengerészet
MTI/EPA/Amerikai Védelmi Minisztérium/Amerikai Haditengerészet

Az Egyesült Államok kormánya közölte, hogy 2004 óta 144 olyan azonosítatlan repülő jelenséggel találkoztak katonai pilóták, amelyek származására nem sikerült egyértelmű magyarázatot találniuk – derült ki egy pénteken nyilvánosságra hozott jelentésből, amiről a BBC számolt be. Ráadásul a repülő tárgyak észlelésének nagy része az elmúlt két évben történt, ugyanis ekkor állítottak fel egy új megfigyelő szabványosított mechanizmust.

A Pentagon nem zárja ki annak lehetőségét, hogy az objektumok földönkívüliek legyenek.

Mint írták, a jelentett esetek közül 143 olyan volt, amelyek esetében konkrét magyarázatot nem tudtak adni az észlelt jelenségekre. Igaz, megjegyzi a jelentés, hogy egyes esetek lehetnek egy másik ország – például Kína vagy Oroszország – technológiái, valamint természeti jelenségek, illetve a jelentés azt is sugallta, hogy amerikai szervezetek fejlesztéseinek tulajdoníthatók az észlelt objektumok.

A jelentést a kongresszus követelte, miután az amerikai hadsereg számos repülő tárgyról számolt be, amelyek szabálytalanul mozogtak az égen. A Pentagon ezután tavaly augusztusban létrehozta az Azonosítatlan Légi Jelenségek Munkacsoportot, hogy megvizsgálja az észleléseket. A csoport feladata az volt, hogy „észlelje, elemezze és katalogizálja” ezeket az eseményeket, – közölte a Pentagon.

Kapcsolódó
Százával látják az ufókat a vadászpilóták, de hihetünk-e nekik?
A Pentagon ufójelentésére vár az egész világ: tényleg földönkívüliek állnak-e a haditengerészet észlelései mögött?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik