Tech

Az időtállóság és a hatékonyság a lényeg, ha mérnöki munkaállomásról van szó

Lenovo
Lenovo
Az olyan hatékonyságra és teljesítményre fókuszáló munkakörnyezetekben, mint például egy nemzetközi piacra fejlesztő szoftverfejlesztő cég, nagy dilemmát jelenthet a megfelelő mérnöki munkaállomás kialakítása. A normál számítógépek tudományos, műszaki és fejlesztői munkára nem a legideálisabbak, mert időtálló, megbízható és sokrétű működést garantáló mérnöki munkaállomásra van szükség hozzá.

A gépek, amelyeket mérnöki munkaállomás néven árulnak, olyan profi eszközök, amikkel nagy adatmennyiséget feldolgozó, bonyolult folyamatokat végző, nagy számítási vagy grafikai kapacitást igénylő munkakörök feladatait lehet leegyszerűsíteni.

Kapcsolódó

Ezekre az igényekre adhatnak választ az olyan mobil mérnöki munkaállomások, amik nem csak irodai környezetben, de home office-ban, távmunkában is kimagasló teljesítményt nyújtanak a munkavállalóknak. Ilyenek például a Lenovo ThinkPad P szériás termékcsaládjába tartozó mobil mérnöki munkaállomásai. Az üzleti és top management igényekre pedig a Lenovo ThinkPad X1 és T szériás gépei, amik a különböző karakterű és tevékenységű cégek számára nyújtanak széles választási lehetőségeket attól függően, hogy kinek mire van szüksége. Fontos ugyanis mérlegelni, milyen tevékenységet végez a vállalkozásunk, egy szoftverfejlesztő cég esetében például rendkívül fontos a mérnöki teljesítmény is, amiben elkészítheti termékeit, nemcsak a hordozhatóság.

Lenovo

Az egyedi szoftverfejlesztéseket nyújtó AutSoft Zrt. is a Lenovo ThinkPad mobil mérnöki munkaállomásainak segítségével fejleszti digitális megoldásait a magyar és nemzetközi piacra, változatos ügyfélkörrel, többek közt az energetikai és pénzügyi szektor számára.

Az AutSoft az együttműködés révén eszközállományát Lenovo ThinkPad P-szériás mérnöki notebookokkal és Lenovo ThinkVision professzionális monitorokkal bővítette. Az AutSoft számára fontos szempont volt a kiválasztás során a stabil lokális jelenlét is,. A Lenovo pedig elmondhatja magáról, hogy pár hónapja indította be az első saját tulajdonú európai gyárát Magyarországon.

A munkaállomások kiválasztása, korszerűsítése során fontos volt a fejlesztők számára, hogy rugalmas és jól konfigurálható fejlesztői környezetet alakíthassanak ki, amivel a munka is élvezetté válik. A legújabb processzoroknak köszönhetően a javulás időben és energiában mérhető, a megnövelt teljesítménnyel a renderelési és fejlesztési folyamatok is felgyorsulnak.

Ma már nem lehet figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a szolgáltató ügyfélbarát hozzáállást és gyors reakciót biztosítson az esetleges problémák felmerülésekor, illetve kellő időtávra szóló garanciát nyújtson, hiszen akár otthoni használat során is megtörténhetnek balesetek az óvatlan pillanatokban. A koronavírus utáni világban pedig nagy segítséget tud nyújtani a garancia, illetve, hogy hosszú időtávra lehet tervezni az eszközökkel.

Ha a környezetvédelem is szempont

Ha az elektronikai ipar kerül szóba, nem a környezettudatosság az, ami először az emberek eszébe jut pedig, több techcég is igyekszik zöldebbé tenni a működését: a károsanyagkibocsátás mérséklésével vagy használt elektronikai eszközök visszavételével. A Lenovo egyik legfontosabb környezetvédelmi célja, hogy 2050-re elérje a nettó nulla károsanyag-kibocsátással járó működést. Ehhez egy 2030-as határidőre a jelenlegihez képest további 90 százalékkal tervezi csökkenteni a kibocsátását. A vállalat törekvéseit támogatja, hogy az iparágban elsőként kínál CO2 semlegesítési szolgáltatást az ügyfelei számára, méghozzá egy megbízható szolgáltatón keresztül, amely kizárólag az ENSZ által támogatott környezetvédelmi projektekbe fektet.

A szolgáltatás mögötti elv igen egyszerű: aki terméket vásárol, az egy minimális összeggel többet fizet, ez az összeg pedig széndioxid-semlegesítési projektekbe kerül. Így a felhasználó közvetve kivonja a környezetből azt a szén-dioxidot, amit az eszköze előállítása során és használatával előállítottak. A CO2 kiegyenlítés valós kibocsátáson alapul, melyet az adott termék gyártása, szállítása és használata közben bocsát ki, általános 5 éves élettartama során. A gyakorlatban ez úgy működik, hogy rendeléskor az ügyfél hozzáadhatja a CO2 Offset szolgáltatást a termékhez, amit a szériaszám szerint azonosítanak.

Kapcsolódó

A leszállított termékről a Lenovo riportot küld a ClimeCo-nak, ami visszaforgatja az így kapott összeget egy ENSZ által támogatott széndioxid-semlegesítési projektbe. A felhasználó gyakorlatilag CO2-kompenzációs krediteket vásárol, amelyeket a Lenovo partnere az ENSZ számos különböző klímavédelmi projektjének valamelyikéhez juttat el, amelyek többek között a megújuló energia terjesztésére, a légszennyezés csökkentésére, a biztonságos hulladékkezelés javítására irányulnak.

Szponzorált tartalom

A cikk a Lenovo támogatásával készült.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik